ارزیابی پدیده واگرایی خاک محل مخزن شماره سه پروژه انتقال آب زرینه رود به تبریز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 933
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادعلی نژاد

دانشجوی کار شناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تهران

اکبر چشمی

استادیار دانشکده زمین شناسی، دانشگاه تهران

ابراهیم اصغری

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

چکیده

خاک های واگرا، خاکهای ریزدانهای هستند که به محض تماس با آب به سهولت شسته می شوند و فرسایش می یابند. نتایج بدست آمده از هر کدام از آزمایش های پین هول، شیمیائی، کرامب و هیدرومتری دوگانه دلیل قطعی بر شناسایی نوع خاک از نظر واگرایی نمی باشد لذا معمولاً چند آزمایش توام با یکدیگر انجام می شود . از آنجا که خاک قرار گرفته در زیر سازه های ذخیره آب ممکن است در صورت نشت آب یا ورود آب های سطحی در صورت داشتن پتانسیل واگرایی مشکل ساز شوند در این تحقیق از خاک محل مخزن شماره 3 پروژه انتقال آب زرینه رود به تبریز نمونه برداری شده و واگرایی توسط آزمایش های هیدرومتری و هیدرومتری مضاعف، پین هول و کرامب مورد ارزیابی قرارگرفته است. نتایج آزمایش های مذکور نشان دادند که خاک محل مورد مطالعه از نوع کاملا غیر واگرا است.

کلیدواژه ها

انتقال آب زرینه رود به تبریز، مخزن ذخیره آب ، واگرایی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.