مقایسه نتایج روش های تحلیلی و عددی با مقادیر واقعی فشار جبهه کار ناهمگن در حفاری با ماشین EPB TBM (مطالعه موردی : خط 7 متروی تهران ، قطعه شرقی، غربی)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI16_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1307
نویسندگان
چکیده
پایداری جبهه کار تونل یک فاکتور بنیادی درانتخاب روش برای حفاری یک تونل د رزمین هار نرم مناطق شهری می باشد. هنگام استفاده از TBM، ارزیابی فشار پایداری جبهه کار یکی از مولفه های حیاتی در ه ردو فاز طراحی و ساخت میباشد. د رعملکرد کنونی، شیوه های مفتلف اغلب برای ارزیابی شرایط پایداری جبهه کر و تعین فشار مورد نیاز نگهداری آن ، به کار گرفته می شود. در خاک های لایه ای، ناهمگنی یا مرزهای لایه ها می توانند تاثیر مهمی بر روی پایداری جبهه کار تنل داشته باشد و در چنین شرایطی محاسبات قابل اطمینانی برای حداقل فشار نگهداری جهت تضمین عدم اختلال در حفاری، لازم است. در چنین محیط پیچیده از لحاظ ژئوتکنیکی، رفتار کلی خاک به طور محلی توسط مرزهای افقس سخت یا احتمالا بیشتر کنترل می شود که روش LEM (3D) نسبت به روش تحلیل حد تنش، انطباق بهتری را با شرایط تعادل واقعی دارد. لذا در این مقاله سعی شده با ارائه یک روش تحلیل بر اساس تعادل حدی نیروها و با استفاده از معادلات تحلیل حدی که تا کنون بر اساس روش تعادل گوه و توسط محققین مختلف پیشنهاد شده، میزان فشار نگهدارنده در شرایط جبهه کار ناهمگن محاسبه شود و صحت نتایج آن با نتایج عددی و مقادیر واقعی ماشین مقایسه گردد. نتایج محاسبات انجام شده حاکی از انطباق مناسب بین مقادیر تحلیلی، عددی و مقادیر فشار واقعی ثبت شده توسط سلول های فشار سنج ماشین می باشد.کلیدواژه ها
جبهه کار ناهمگن، فشار نگهدارنده، تعادل حدی کلی، PLAXS 3D، EPB TBMمقالات مرتبط جدید
- پتانسیل کانیزایی و تشکیل بوکسیت در برگه علیآباد شمال استان سمنان
- کاربرد تلفیق تصاویر اپتیکال و راداری در بارزسازی سنگهای دگرسان شده و اکتشاف کانسارهای معدنی: مطالعات موردی از مصر، اندونزی و ایران
- شناسایی تاثیر لاگ های ژئو فیزیکی دراکتشافات نفت با تاکید بر چالش های تولید نفت در آب های عمیق تضمین جریان
- مروری بر مهندسی محیط زیست، توسعه پایدار، تجارت بین الملل و مدیریت منابع
- نقش هوش مصنوعی در ارتقای بهرهوری صنعت سنگ های ساختمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.