بررسی خصوصیات زمین شناسی مهندسی ساختگاه سد سومبار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا لشکری پور

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی

زهره نوربخش رزمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی

چکیده

سد در حال اجرا سومبار بر روی رودخانه ای به همین نام در 2 کیلومتری روستای غلامان از توابع شهرستان بجنورد در شمال شرق ایران واقع شده است. این سد به صورت یک سد خاکی با هسته رسی طراحی شده است. در این پژوهش به بررسی خصوصیات ژئوتکنیکی این سد پرداخته شده است. با استفاده از حفاری میزان RQD برای سنگ های جناح راست 53 درصد (Poor-Fair) بستر 54 درصد (Poor-Fair) و جناح چپ 90-75 درصد (Good) به دست آمده است. توده سنگ بر اساس طبقه بندی RMR، در تکیه گاه راست و بستر رودخانه در رده سنگ های ضعیف و در تکیه گاه چپ در رده سنگ های متوسط تا خوب قرار می گیرد. نتایج به دست آمده از آزمایش آبگذری توده سنگ (لوژن) در مقاطعی از پی سنگی (گمانه های S3-S7) نشان دهنده آبگذری بالا در آن نقاط می باشد بنابراین برای آب بندی پی سنگی، ایجاد پرده تزریق در این مناطق ضروری است.

کلیدواژه ها

توده سنگ، ساختگاه سد، پارامترهای ژئوتکنیکی، پارامترهای ژئومکانیکی، نفوذپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.