محاسبه تئوری سرعت جریان مواد گرانولی در سقوط آزاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه غفارپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تهران

حسین موسی زاده

دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تهران

سیدرخشاد مهدوی حسینی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تهران

چکیده

امروزه در صنعت از مواد جمله فله ای (گرانولی) استفاده بسیاری می شود. از جمله کاربردهای آن می توان به کاربرد در صنایع غذایی، کشاورزی، داروسازی، صنایع بسته بندی، پلیمری و مواد بازیافتی اشاره کرد. بررسی خصوصیات مکانیک حرکتی و معادلات سینتیک جریان توده مواد گرانولی ازاهمیت و پیچیدگی خاصی برخوردار است. خصوصیات توده این مواد بر فاکتورهایی مانند چگالی ظاهری و سرعت سقوط تاثیر می گذارد. به علت حرکت و جریان غیریکنواخت مواد گرانولی وجود فضای خالی میان ذرات توده این مواد، عوامل مختلفی باید در محاسبات مرتبط با جریان گرانول ها لحاظ گردد. اندازه گری نرخ جریان جرمی و سرعت جریان گرانولی برای استفاده کارآمد وبهینه از انرژی و مواد خام اولیه در صنایع اهمیت دارد و باید کنترل شود. با توجه به پیچیدگی موجود در اندازه گیری دبی مواد گرانولی به روش های سنتی یا نوین، محاسابت تئوری و مبتنی بر روابط ریاضی جریان گرانولی به سنجش دقت سنسورهای اندازه گیری دبی مواد گرانولی در خط تولیدهای صنعتی کمک می کنند. هدف این پژوهش بررسی ومحاسبه تئوری سرعت جریان گرانولی و حرکت توده غلات برداشت شده درداخل خط لوله انتقال به سیلو بر پایه قانون هاگن و برولو است.که در این پژوهش روابط تجربی موجود برای محاسبه سرعت مواد گرانولی بررسی شد، همچنین با تحقیق و استخراج ضرایب تصحیح و ثابت های مورد نیاز، دقت محاسبات افزایش یافت. بدین ترتیب محاسبات سرعت جریانغلات در خط لوله انتقال به سیلو برای سنجش عملکرد یک سنسور اندازه گیری نرخ جریان غلات (به طورنمونه گندم) به عنوان نمونه یک جریان گرانولی انجام شد.نتایج پژوهش نشان می دهد روابط استخراج شده، با نتایج مدل سرعت ریزش مواد گرانولی که با نرم افزار EDEM شبیه سازی شده بود، مطابقت می کنند.

کلیدواژه ها

مواد گرانولی، اندازه گیری دبی جرمی، سرعت جریان گرانولی، رابطه هاگن، رابطه بورلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.