تحلیل حرارتی جاذب سامانه نمک زدایی سهموی خورشیدی با کانون نقطه ای به روش دینامیک سیالات محاسباتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد اشرفی ورکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

شیوا گرجیان

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

برات قبادیان

استاد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

متمرکزکننده ها دارای کارکردهای بالایی هستند که یکی از آن ها استفاده درفرآیند تبخیر آب است. به دلیل وجود حرارت بالا در جاذب متمرکزکننده ها ، این امکان فراهم می شود تا با طراحی یک سامانه مبدل حرارتی، امکان تبخیر آب فراهم گردد. یکی از اجزاء اصلی این سامانه ها جاذب حرارتی می باشد که در نقطه کانونی قرار می گیرد. در این پژوهش سعی شد تا به کمک روش دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) دو هندسه جاذب مارپیچی و استوانه ای مورد بررسی قرار گیرند. برای این منظور، سیال عامل بر اساس ویژگی های آب شور دریا در نرم افزار Ansys Fluent تعریف شد و ایجاد هندسه و تحلیل حرارتی بر اساس شرایط اولیه و مرزی سامانه در نظر گرفته شدند. نتایج بررسی اعتبارسنجی کیفیت شبکه بندی نشان داد که در هندسه استوانه ای استفاده از شبکه بندی چهاروجهی با مرتبه شبکه مربعی مناسب است. همچنین به دلیل تقارن ابعادی در هندسه مبدل مارپیچی، بکارگیری ساده ترین روش شبکه بندی باعث ایجاد دقت بالا در حلگر می شود. تحلیل حرارتی جاذب بیان نمود که در هندسه استوانه ای توزیع حرارتی در کف هندسه بیشتر از سطح بالایی آن است. نتایج تحلیل تغییرات عدد ناسلت، تمرکز تنش حرارتی در مقطع خروجی سیال را نشان داد. این تمرکز تنش موجب می شود تا احتمال انتقال فرآیند تبخیر از داخل محفظه به لوله های انتقال به وجود آید

کلیدواژه ها

جاذب، متمرکزکننده خورشیدی، سامانه تقطیر، تحلیل عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.