طراحی و ساخت یک ربات متحرک برای مبارزه با علف هرز در مزارع کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رفیعی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا سلیمانی پور

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عباس رضایی اصل

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

کیوان آصف پور وکیلیان

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

ربات های کشاورزی نقش مهم و کاربردی در کشاورزی نسل اینده خواهند داشت و بخش عمده پیشرفت در زمینه کشاورزی هوشمند و پایدار در گرو توسعه بخش رباتیک کشاورزی می باشد. به طور مشخص، کاربرد ربات های کشاورزی در عملیات مختلف کشاورزی می تواند رویکرد ما به کشاورزی را تغییر داده و زمینه پیشرفت در کارایی، افزایش بهره وری و دقت بالا در نظارت بر محصولات را برای کشاورزان فراهم آورد. در این پژوهش، یک ربات متحرک و قابل کنترل طراحی و ساخته شد که علاوه بر مجهز بودن به یک سامانه تزریق سم برای مبارزه با علف هرز در مزارع کشاورزی، به عنوان پایه ای برای الحاق سایر تجهیزات کشاورزی از جمله عملگر وجین، پایش محصول، تخمین عملکرد و غیره، نیز خواهد بود. در این پژوهش گزارش فنی طراحی و ساخت سامانه های مکانیکی و کنترل دستگاه تشریح گردیده است. ربات ساخته شده براساس کار روی یک ردیف کشت محصولات با کاشت ردیفی و خطی طراحی شده وتجهیزات فنی وسخت افزار لازم برای مکان یابی در مزرعه، تشخیص ردیف کشت و موانع، تشخیص محصول اصلی و علف هرز با تکنیک های بینایی رایانه در آن تدارک دیده شده است. همچنین از یک مدول بال اسکرو برای جابجایی نازل تزریق سم استفاده شد. پیش بینی می شود با تکمیل بخش نرم افزاری لازم برای دستگاه، بتوان از آن در مزارع کشاورزی به عنوان یک ربات چند کاره استفاده کرد.

کلیدواژه ها

رباتیک، کشاورزی دیجیتال، سامانه های خودران، تشخیص ردیف کشت، مبارزه انتخابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.