دگرسانی توف های ائوسن (سازند کرج) و تاثیر دایکهای دیابازی در منطقه جنوب شرقی رودهن، تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز طوطی

دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران

اکرم عبدالاحدی

چکیده

توف های سبز سازند کرج ( ائوسن ) در منطقه جنوب شرقی رودهن شامل توالی از لیتیک توف، کریستال توف و ویتریک توف می باشند. مطالعات میکروسکوپی و الگوی پراش پرتو ایکس (XRD) نشان می دهند که مهمترین کانی های اصلی موجود در این توف ها عبارتند از پلاژیوکلاز، کوارتز، آلکالی فلدسپار، بیوتیت، پیروکسن، همچنین کانی های ثانوی تشکیل شده در این توف ها شامل کلریت، کوارتز ، اپیدوت ،کانی های رسی، آنالسیم، کلینوپتیلولیت، ناترولیت، می باشند. با توجه به اندازه و شکل شناسی شاردهای شیشه ای و نومولیت وفسیل های موجود در این توف ها بنظر می رسد توف های منطقه جنوب شرقی رودهن در شرایط دریاچه ای کم عمق تا هوایی در حجم زیاد فوران کرده اند. وجودکانی های همچون سریسیت،کلریت که در زمینه سنگ یا قالب کانی های دیگر می باشند نشاندهنده یک آلتراسیون فراگیر وعمومی در منطقه می باشد. کانی هایی نظیر زئولیت در فواصل نزدیک به توده های نفوذی به ویژه دایک های منطقه، نشاندهنده وجود شرایط ویژه آلتراسیون های دیاژنتیک و یا احتمالا هیدروترمال با منشا آبهای دریاچه ای می باشد.

کلیدواژه ها

رودهن ،توف های سبز ، سازند کرج ،دگرسانی ، زئولیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.