ریز رخساره ها و محیط رسوبگذاری سازند ایلام در یال جنوبی تاقدیس کوه سلطان(استان لرستان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره قلندری

چکیده

حوضه رسوبی زاگرس با روند شمال غرب- جنوب شرق در جنوب و جنوب غرب ایران گسترش دارد سازند ایلام بخشی از رسوبات کرتاسه در حوضه زاگرس می باشد که از نظر چینه شناسی از اهمیت بالایی برخوردار است. سازند ایلام در یال جنوبی تاقدیس کوه سلطان واقع در جنوب غرب استان لرستان مطالعه شده، در این برش ضخامت این سازند 142.5 متراندازه گیری شده است. این سازند متشکل از سنگ آهک هاى متوسط تا ضخیم لایه به رنگ خاکسترى است. در مطالعه پتروگرافى دقیقى که از این سازند بعمل آمد تعداد 70 مقطع نازک مورد بررسى قرارگرفت. براساس مطالعه آمارى عناصر تشکیل دهنده میکروفاسیس ها، تعداد 3 ریز رخساره کربناتی به نام های پلاژیک فرامینیفرا مادستون، پلاژیک فرامینیفرا وکستون، پلاژیک فرامینیفرا پکستون شناسایی شد که مربوط به دریای باز می باشد که معادل زونهای رخساره ای نوع 2 و 3 کمربند ویلسون می باشد و محیط رسوبی رمپ خارجی برای سازند ایلام در برش مذکور پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

ریزرخساره، محیط رسوبی، سازند ایلام، تاقدیس کوه سلطان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.