زیست چینه نگاری سازند سورگاه بر اساس فرامینیفرهای پلانکتونی در جنوب غرب ایلام و مقایسه آن با تاقدیس کمستان ( خوزستان ) و تاقدیس آنه ( فارس )

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رازیانی

دبیر آموزش و پرورش کامیاران،کردستان و دانشجوی دکتری چینه و فسیل شناسی

عباس صادقی

دانشیار گروه زمین شناسی دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی دانشگاه

چکیده

به منظور مطالعه زیست چینه ای سازند سورگاه در جنوب غرب شهر ایلام یک برش چینه شناسی در تاقدیس شاه نخجیر انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته است. ضخامت سازند سورگاه در این برش 161 متر و از لحاظ لیتولوژی به طور عمده از شیل با میان لایه های آهک مارنی تشکیل شده است. در این مطالعه بر اساس فرامینیفرهای پلانکتون 3 بیوزون شناسایی و سن سازند سورگاه تورونین پسین - سانتونین پیشین تعیین شده است. اما به سمت نواحی جنوبی زاگرس(خوزستان و فارس)، از ضخامت این سازند کاسته شده و در بعضی نواحی ضخامت آن به صفر می رسد به نحوی که سازند سورگاه در تاقدیس کمستان(خوزستان) با ضخامت 10 متر و با سن انتهای تورونین پسین – ابتدای سانتونین پیشین و در تاقدیس آنه (فارس) این سازند ناپدید و رسوبات تورونین تا سانتونین پیشین وجود ندارد (هیاتوس).که این تغییرات می تواند ناشی از عملکرد فاز کوهزایی ساب هرسینین باشد.

کلیدواژه ها

سورگاه، شهر ایلام، تورونین، سانتونین، ساب هرسینین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.