بررسی خصوصیات رشد و نمو ده گونه گیاه پوششی در فضای سبز جزیره کیش در فصل گرم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AGRY-3-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان شوشتریان

آزاد واحد مشهد

حسن صالحی

گروه علوم باغبانی شیراز

علی تهرانی فر

فردوسی مشهد

چکیده

جزیره کیش با وجود شرایط اقلیمی ویژه از تنوع گیاهان زینتی بومی چندانی برخوردار نبوده و گسترش فضای سبز در آن به جهت موقعیت گردشگری ممتاز آن در جنوب ایران دارای اهمیت فراوانی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی رشد و نمو گیاهان پوششی زیر کشت در چهار منطقه از جزیره کیش بود تا گونه ها ی مناسب و سازگارتر برای هر منطقه معرفی شوند. ده گونه گیاه پوششی فستوکا زینتی (Festuca ovina L.)، شقایق زرد ((Glaucium flavum Crantz.، فرانکنیا(Frankenia thymifolia Desf.) ، سدوم قرمز (.Sedum spurium Bieb)، سدوم گرزی (Sedum acre L.)، پنج انگشتی (.Potentilla verna L)، دم عقربی Carpobrotus acinaciformis (L.) L. Bolus.)، بومادران گل قرمز (Achillea millefolium L.)، حاشیه (Alternanthera dentata Moench.) و نازرونده (Lampranthus spectabilis Haw.) مورد پژوهش قرار گرفتند. بررسی رشد و نموگیاهان توسط اندازه گیری ویژگی های مرفولوژیکی آنها مانند ارتفاع، سطح پوشش، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تازه و خشک کل بوته، امتیاز دهی دیداری و فیزیولوژیک آنها میزان پرولین و کلروفیل انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که گیاهان منطقه پاویون و صدف با توجه به شاخص هایی چون سطح پوشش، کیفیت ظاهری، ارتفاع، وزن کل و کلروفیل به ترتیب رشد بیشتری و کمتری نسبت به گیاهان سایر مناطق داشتند. با توجه به آنالیز صفت های اندازه گیری شده، گونه های دم عقربی، فرانکنیا و نازرونده بیشترین میزان رشد و گسترش را داشتند و برای کشت در جزیره و اقلیم های مشابه توصیه می شوند.

کلیدواژه ها

سطح پوشش, شرایط اقلیمی, گونه های سازگار, گیاهان زینتی, ویژگی های مرفولوژیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.