بررسی اثر مدیریت منفرد و تلفیقی علف های هرز بر تراکم و زیست توده علف های هرز باریک برگ و زیست توده گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای زراعی ایران، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFCR-4-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم کازرونی منفرد

دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان

علیرضا کوچکی

دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نصیری محلاتی

دانشگاه فردوسی مشهد

شهاب اقبالی شاه آباد

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

با وجود انواع عملیات نوین کنترل علف های هرز آنها همواره تهدیدی دائمی برای تولیدات کشاورزی محسوب می شوند. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف مدیریت و ترکیب آنها در سیستمهای مختلف شخم بر تراکم و زیست توده علف های هرز و عملکرد گوجه فرنگی، آزمایشی با آرایش کرتهای نواری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۸۳ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجراء شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع سیستم شخم(حداقل و متداول) و ۶ تیمار مدیریت علف های هرز (علفکش، روتیواتور، وجین دستی، علفکش+روتیواتور، علفکش+وجین دستی و وجین دستی+روتیواتور) بود. تیمار علفکش (سنکور) دو هفته بعد از نشاءکاری و تیمارهای وجین دستی و روتیواتور در ۳ هفته و ۶ هفته بعد از نشاءکاری اعمال شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین عملکرد گوجه فرنگی به ترتیب در تیمار علفکش+روتیواتور و روتیواتور مشاهده شد. تراکم و زیست توده علف های هرز پهن برگ تحت تاثیر مدیریت قرارگرفت و تیمار وجین دستی و ترکیب آن با علفکش بهتر از سایر تیمارها علف های هرز پهن برگ را کنترل کردند. تراکم علف های هرز باریک برگ تحت تاثیر مدیریت قرار نگرفت و زیست توده علف های هرز باریک برگ فقط در آخر فصل رشد تحت تاثیر مدیریت علف هرز قرار گرفت. تیمار وجین دستی و علفکش+وجین دستی علف های هرز باریک برگ را بهتر از سایر تیمارها کنترل کرد. در مجموع تیمارهای ترکیبی نسبت به تیمارهای منفرد موجب کاهش بیشتر تراکم و زیست توده علف های هرز و افزایش عملکرد گوجه فرنگی شدند. تیمار روتیواتور نیز ضعیف ترین کنترل علف های هرز و کمترین عملکرد را به دنبال داشت.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.