بررسی خواص کامپوزیت نانوساختارAl/TiCساخته شده به روش نورد تجمعی پیوندیARB)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES06_431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مالک سلطانی کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا طرقی نژاد

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

عباس نجفی زاده

استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

هدف ار انجام این پژوهش ساخت کامپوزیتAl/TiCبه روش نورد تجمعی پیوندیARB) و بررسی خواص آن بود.تغییرات ریزساختاری کامپوزیتهای ساخته شده با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی شد. به منظور بررسی خواصمکانیکی نمونهها آزمایش کشش تکمحوری و سختیسنجی روی نمونهها انجام شد. سپس به منظور تعیین مکانیزم شکست، سطوح شکست نمونهها پس از انجام آزمون کشش توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرارگرفت. برای محاسبه پارامترهای ساختاری نمونهها مانند اندازه دانه فرعی، میکروکرنش و... از نرمافزارMAUD استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش تعداد سیکلهای نورد توزیع ذرات پودر کاربید تیتانیم در زمینه فلزی بهبود مییابد و از میزان تخلخلها و مناطق بدون پیوند در فصلمشترک لایههای فلزی و فصلمشترک زمینه و ذرات پودر کاسته میشود. با افزایش تعداد سیکلهای نورد استحکام کششی نمونهها افزایش مییابد. پس از 10 سیکل نورد استحکامکششی نمونههایARBشده 1/52برابر نسبت به نمونه اولیه شد. با بررسی سطوح شکست نمونهها مشخص شد شکست نمونهها به صورت داکتیل نرم و برشی است. اندازه دانه نمونههای کامپوزیتیARB شده پس از 10 سیکل نورد توسط نرمافزارnm ،MAUD 90 بهدست آمد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت های زمینه فلزی، نورد تجمعی پیوندیARB) خواص مکانیکی، بررسی سطوح شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.