شبیه سازی پویایی خسارات رفاهی آلودگی ناشی از فعالیت های اقتصادی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس تخصصی ملی اقتصاد کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: IAEC12_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر روستا

دانش آموخته دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

سیدنعمت اله موسوی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

بهاء الدین نجفی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

هدف اصلی مطالعه حاضر تعیین خسارت رفاه ناشی از آلودگی فعالیت های اقتصادی در ایران در چارچوب الگویی پویاست. از اهداف اینتحقیق بررسی انتقال تکنولوژی پاک و ترجیحات محیط زیستی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بر انتشار آلودگی و تاثیر آن در کیفیتمحیط زیست و رفاه جامعه میباشد. به منظور تجزیه و تحلیل الگو عناصر شامل توابع، تولید، نرخ سرمایه فیزیکی و انسانی، انباشتآلودگی، توزیع درآمد و شرایط اولیه، مطلوبیت مصرف کننده و رفاه میباشد. در این جهت با در نظر گرفتن سال پایه ۱۳۹۰ و به کار گیریمقادیر پارامترهای متناظر با اقتصاد ایران، مسیر متغیرهای آلودگی سرانه و خسارات رفاهی ناشی از آن در یک افق ۲۰ ساله شبیه سازیشده است. نتایج بیانگر آن است که میزان آلودگی، انتشار آلودگی و خسارات رفاهی در فعالیت های اقتصادی همراه با افزایش تولیدافزایش پیدا نموده و نتایج شبیه سازی نیز روند افزایش را نیز تایید می کند. بر این اساس با ادامه وضعیت فعلی اهداف توسعه پایدار در افقمورد نظر قابل دستیابی نخواهد بود. با اجرای سناریوی انتقال تکنولوژی پاک به ۰/۴۵ مقادیر میزان آلودگی، و خسارت رفاهی ناشی از آندر سال ۱۴۱۰ به ترتیب ۴۴/۶۰ و ۰/۰۱ درصد کاهش پیدا خواهد نمود. با اجرای سناریوی ترجیحات محیط زیستی تولیدکنندگان بهمقدار ۲ مقادیر میزان آلودگی، و خسارات رفاهی در سال ۱۴۱۰ به ترتیب به ۶۴/۰۷ و ۰/۰۱ درصد کاهش پیدا خواهد نمود. نهایتا با اجرایسناریوی ترجیحات محیط زیستی مصرف کنندگان خسارت رفاهی ناشی از آلودگی در سال ۱۴۱۰ به ۰/۰۲ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

کلیدواژه ها

خسارات رفاهی ناشی از آلودگی، رشد اقتصادی، پویایی سیستم، اقتصاد ایران، تکنولوژی پاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.