تاثیر قابلیت بازاریابی و قابلیت یکپارچگی زنجیره تامین بر عملکرد توسعه محصول جدید: نقش تعدیل گری ظرفیت جذب دانش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی چالش ها و راهکارهای نوین در مدیریت، حسابداری و صنعت بیمه
  • کد COI اختصاصی: MCIICONF01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اسدی

کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه شهاب قم

محمدتقی صادقی

دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهاب قم

چکیده

توسعه محصول جدید فعالیتی راهبردی برای بسیاری از شرکت ها جهت کسب مزیت رقابتی است، بنابراین مدیران می بایست عملکرد توسعه محصول جدیدشان را بهبود دهند. این مهم مستلزم بررسی متغیرهای موثر بر عملکرد توسعه محصول جدید است. . ظرفیت جذب دانش به عنوان رهیافتی جدید و با ارزش در کنار سایر راهبردهای تجاری و رقابتی است، بدین منظور سازمان ها به فکر پیاده سازی برنامه های مدیریت دانش شدند تا از مزایای بالقوه آن بهره جویی کنند. در این تحقیق به بررسی تاثیر قابلیت بازاریابی و قابلیت یکپارچگی زنجیره تامین بر عملکرد توسعه محصول جدید پرداخته شده و دراین ارتباط نقش تعدیل گری ظرفیت جذب دانش نیز بررسی شده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش مدیران شرکت های تولیدی فعال در شهرک صنعتی آمل است و تعداد ۱۶۱ پرسشنامه توسط مدیران شرکت تکمیل شده است. جهت جمع آوری داده ها، از روش میدانی و ابزار پرسشنامه با روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده استفاده شده و به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است. یافته ها نشان داد که قابلیت بازاریابی موجب افزایش عملکرد توسعه محصول جدید می شود. نقش میانجی قابلیت یکپارچگی زنجیره تامین در رابطه بین قابلیت بازاریابی و عملکرد توسعه محصول جدید و همچنین نقش تعدیل گری ظرفیت جذب دانش در رابطه بین قابلیت بازاریابی و قابلیت یکپارچگی زنجیره تامین تائید گردید.

کلیدواژه ها

قابلیت بازاریابی؛ قابلیت یکپارچگی زنجیره تامین؛ عملکرد توسعه محصول جدید و ظرفیت جذب دانش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.