بررسی پدیده فلات زدگی شغلی در سازمان و شناسایی راهکارهای کاهش پیامدهای منفی آن )مطالعه موردی: شرکت گاز استان البرز(

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت و اقتصاد در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF08_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا آذری

کارشناس ارشد مد یریت دولتی، موسسه آموزش عالی غزالی ، قزو ین، ایران

منوچهر نیکنام

دانشیار مدیریت بازرگانی موسسه آموزش عالی غزالی، قزوین، ایران

پروین افشار

استاد یار گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی غزالی، قزوین، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی پدیده فلات زدگی شغلی در سازمان و شناسایی راهکارهای کاهش پیامدهای منفی آن )مطالعه موردی: شرکت گاز استان البرز( انجام شد. جامعه اماری ۲۹۰ نفر از کارکنان اداری شرکت گاز بودند که ۱۶۵ نفر به روش طبقه ای انتخاب شد . این پژوهش به روش توصیفی-پیمایشی انجام شد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل منابع کتابخانه ای و پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به تایید استاد خبره رسید و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ به دست آمد و برابر ۰/۷۷۹ شد. در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت و روایی صوری و محتوای با نظر استاد راهنما نیز مورد بررسی و تایید قرار گرفت. همچنین تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و Smart PLS۴ صورت گرفته است . نتایج نشان داد توسعه شغلی، افزایش اختیارات، غنی سازی شغلی از نظر کارکنان موثرترین راهکار در کاهش فلات زدگی شغلی هستند. از انجایی که کارکنان شرکت گاز استان البرز از نظر فلات شغلی و راهکارهای کاهش ان در وضعیت متوسطی قرار دارند، توجه مدیران به وضعیت تاهل، ساعات کاری هفتگی، تعداد سال های کار، میانگین درآمد ماهانه و کیفیت خواب، ضروری است و برای حذف عوامل منفی فلات شغلی، حمایت از آنها در هر چهار حوزه فردی، سازمانی، اجتماعی و خط مشی ضروری است.

کلیدواژه ها

فلات شغلی، توسعه شغلی، غنی سازی شغلی، شرکت گاز استان البرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.