بررسی ارتباط بین مالکیت مدیریتی با محافظه کاری، خطای پیش بینی و توانایی پیش بینی سود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری و اقتصاد با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: MAECONFE01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نقی فاضلی

استادیار و عضو هیئت عملی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

خسرو فغانی ماکرانی

استادیار و عضو هیئت عملی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

حسن شبیهی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه علوم و تحقیقات – واحد سمنان

چکیده

معاملات سرمایه گذاران نهادی به اخبار سودهای جاری حساس است. از این رو مدیران انگیزه های فراوانی برای جلوگیری از کاهش سود دارند. لذا هنگامی که مالکیت سهام شرکت در بین عده کمی سرمایه گذار (به ویژه سرمایه گذاران نهادی)متمرکز باشد،مشکلات جدایی مالکیت وکنترل کاهش می یابد. هنگامی که سهامی که نهادها مالک آن هستند افزایش یابد، خروج از شرکت هزینه ی بیشتری دارد، زیرا فروش های عمده سهام معمولا مستلزم تخفیفات عمده است همچنین چون این سهام های عمده ،ارزش پولی زیادی دارند، در صورت غیر فعال ماندن سرمایه گذار نهادی و یا آگاه نبودن از عملکرد ضعیف شرکتهای موجود در پرتفوی، این سرمایه گذاران در معرض زیان بیشتری نسبت به سرمایه گذاران که منافع کمتری در شرکت دارد قرارمی گیرد. در این تحقیق بررسی ارتباط بین مالکیت نهادی با محافظه کاری، خطای پیش بینی و توانایی پیش بینی سود در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است برای رسیدن به این هدف سه فرضیه مطرح گردیده برای آزمون فرضیات تحقیق داده های ۱۰۶ شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک هدفمند برگزیده و از داده های دوره زمانی بین سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ برای انجام آزمون آماری مورد استفاده قرار گرفتند .روش آماری مورد استفاده در این تحقیق رگرسیون چندگانه به شیوه دیتا پانل بوده است. نتایج حاصله نشان دهنده این امر می باشد که رابطه بین مالکیت نهادی با محافظه کاری و خطای پیش بینی سود به صورت مستقیم و رابطه بین مالکیت نهادی با توانایی پیش بینی سود به صورت معکوس می باشد.

کلیدواژه ها

مالکیت مدیریتی، محافظه کاری، خطای پیش بینی سود، توانایی پیش بینی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.