آینده پژوهی در حوزه بانکداری اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مدیریت و حسابداری در ایران
  • کد COI اختصاصی: MODIRACONF09_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی چاوشی

کارشناسی ارشد حسابداری

چکیده

بانکداری اسلامی یکی از آرمان های جمهوری اسلامی در راستای تحقق جامعه و حکومت اسلامی است. متاسفانه این آرمان به صورت کامل تحقق نیافته است. این مسئله از عقل مختلفی نشات می گیرد. با توجه به چالش های تحقق بانکداری اسلامی در کشور، پژوهش حاضر در پی شناسایی سناریوهای باورپذیر و محتمل بانکداری اسلامی در کشور است. تحقیق حاضر از منظر جهت گیری کاربردی، و از بعد هدف اکتشافی است. همچنین مبانی فلسفی آن تفسیری و استراتژی تحقیق پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر خبرگان و کارشناسان بانکداری اسلامی هستند و روش نمونه گیری تحقیق حاضر نمونه گیری قضاوتی است. به منظور اجرای تحقیق حاضر در مرحله اول، با مرور پیشینه و مصاحبه با خبرگان، عوامل با پیشران های کلیدی تحقیق استخراج گردید. در مرحله بعد ۵۲ عامل مورد نظر با آزمون ببنم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و ۵۲ عامل کلیدی حذف شدند. در ادامه ۵۱ عامل باقیمانده با دو تکنیک ایداس و دیمتل مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر مبنای میزان ا همیت و درجه تاثیرگذاری، دو عامل کلیدی میزان سازگاری با قوانین و مقررات اسلامی و سیاست ها و خط مشی های بانک مرکزی برای نگارش سناریوهای باورپذیر بانکداری اسلامی انتخاب شدند. بر مبنای برخورد این دو عامل کلیدی، چهار سناریوی اتوبیا، اریوس، کائوس و آبلوموف، شناسایی شد. در نهایت با استفاده از تکنیک ایداس و شاخص های سه گانه همخوانی با روندهای فعلی، همخوانی با داده ها و آماره های فعلی و محتمل بودن بر اساس واقعیت ها، سناریو آبلوموف به عنوان محتمل ترین سناریو ا نتخاب شد.

کلیدواژه ها

آینده، آینده پژوهی،سناریو، سناریو باور پذیر، بانکداری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.