قومیت و امنیت اجتماعی مطالعه موردی قوم بلوچ ساکن استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی شهرهای مرزی و امنیت؛ چالشها و رهیافتها
  • کد COI اختصاصی: NCBCS01_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو مظفری

کارشناس ارشد تحقیق درارتباطات اجتماعی

چکیده

مقاله حاضردرپی تبیین چگونگی ایفای نقش قومیت درامنیت اجتماعی با تاکید برقوم بلوچ است که ازنظر نوع و هدف بنیادی ـ کاربردی و ازنظر ماهیت توصیفی تحلیلی است و ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات پژوهش مطالعه اسنادی و کتابخانه ای می باشد مقاله حاضر درپی تبیین چگونگی ایفای نقش قومیت درامنیت اجتماعی با تاکید برقوم بلوچ است فرض این است که درجایی که عنصار اصل یتشکیل دهنده هویت قومی بلوچ با هویت ملی درتعارض قرارمیگیرد بحرانهای قومی پدیده می اید وقومیت به عنوان یک مولفه امنیتی مطرح یم شود همچنین درادامه نگارنده به بررسی برخی از عنصاری که زمینه ساز برهم زدن نظم اجتماعی درمنطقه بلوچستان میباشد نظیر تفاوت های مذهبی و زبانی نقش آفرینی نخبگان درایجاد بی نظمی فقر اقتصادی و کم توسعه یافتگی منطقه و ضعف شبکه های ارتباطی اشاره کرده است. دربررسی عوامل تاثیر گذار دربعد خارجی امنیت نیز عوامل بین المللی ومنطقه ای محرک قوم بلوچ دربرهم زدن نظم اجتماعی حائز اهمیت شناخته شده اند.

کلیدواژه ها

هویت، هویت ملی، هویت قومی، امنیت اجتماعی، قوم بلوچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.