بررسی نقش استراتژی های طراحی محیطی در کاهش وقوع جرم و جنایت و افزایش امنیت در شهر های مرزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی شهرهای مرزی و امنیت؛ چالشها و رهیافتها
  • کد COI اختصاصی: NCBCS01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر سردره

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی و

عباس بشیری

کارشناس ارشد روابط بین الملل، مربی گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی،

علی رستگارموحد

دانشجوی معماری

چکیده

با توجه به اهمیت بیشتر موضوع امنیت در شهر های مرزی انتظار می رود تا راهکارهای طراحی و برنامه ریزی شهری به گونه ای فعالتر در ارتقای امنیت ساکنین و کاهش احتمال وقوع جرم مورد استفاده قرار گیرند. امنیت و ایمنی به عنوان یکی ازعوامل بسیار تاثیر گذار در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سکونتگاههای شهری مطرح شده اند. در نتیجه امن سازی فضاهای شهری به عنوان یکی از ضرورتهای اساسی شهرسازی مطرح است. به همین دلیل بسیاری از تلاشها در عرصه ی شهرسازی به دنبال کاهش وقوع جرم از طریق طراحی محیطی مناسبCPTED)می باشند. امنیت در فضاهای شهری دارای دو بعد عینی و ذهنی است. بعد عینی امنیت با آمار وقوع جرم وجنایت بیان می شود و ابعاد ذهنی و روانی امنیت که تحت عنوان احساس امنیت بیان می شود، بیشتر تحت تاثیر مولفه های روانشناختی و اجتماعی می باشد. در مقاله ی حاضر در ابتدا به تعریف امنیت در فضای شهری و مولفه های روانی و عینی تاثیر گذار در آن اشاره می شود و سپس به بیان شاخصهای کالبدی منظر شهری که در امنیت تاثیر گذارند پرداخته می شود و در نهایت به بیان راهکارهای طراحی شهری مناسب در جهت ارتقای امنیت هم در ابعاد ذهنی و هم در ابعاد عینی می پردازیم. به نظر می رسد که احساس نا امنی در برخی از شهرهای مرزی تا حدود زیادی تحت تاثیر مولفه های روانی است و بنابر این می توان با افزایش حس تعلق و وابستگی به مکان (از طریق راهکارهای شهرسازی) به افزایش احساس امنیت در این شهر ها کمک نمود

کلیدواژه ها

امنیت، شهر های مرزیCPTEDطراحی محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.