معرفی کانسار مس پورفیری غنی از طلای دره علی جواد، شرق انجرد، منطقه اهر،آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO06_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاضل خالقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه زمین شناسی ، تبریز، ایران

بهزاد حاج علیلو

دانشگاه پیام نورتبریز

حسن شکویی

سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمالغرب، مرکز تبری

چکیده

کمربند فلززایی ارسباران که در شمال غرب ایران و در بخش جنوبی قفقاز کو چک و واقع شده ، میزبان تعداد زیاد ی از ذخایراسکارن و مس و مولیبدن پورفیری است که انواع اسکارن )مزرعه، انجرد، گودال، سونگون( از فبل شناسایی شده بودند. در سالهایاخیر نیز ذخایر پورفیری مهمِ سونگون و هقت شمه کشف شده اند. با توجه به گستره وسی این زون کوه از منطقه اهر تا کشور ارمنستان ادامه دارد، شواهدی وجود دارد که کانسارهای پورفیری دیگری در منطقه شیورداغ قابل شناسایی است . کانسار مس پورفیری دره علی جواد، مجموعه ای ماگمایی شامل توده های نقوذی با ترکیب گراندیوریت و کوارتز مونزونیت است که بهدرون مجموعه آتشقشانی ائوسن نقوذ کرده اند. با توجه به نتایج حقاریهای اکتشافی، کانسوار دارای زون غنی شودگی سوپرژ ن بواعیار مناسب) بیش از 1% مس و 5 انواع دگزسانیهای شاخص سیستم های پورفیری )آر یلی پیشرفته، پتاسی ، فیلی و پروپیلیتی ( به خوبی توسعه یافته است . بوا جم بندی سایر شواهد شامل کانیهای سولقیدی مس و مولیبدن، وجود توده پورفیری فلسی ، کانی شناسی کلاهک و موفعیت تکتونیکی، ذخیره علی جواد از نوع پورفیری تیپیک معرفی می شود

کلیدواژه ها

مس و طلا، دره علی جواد، پورفیری، ارسباران، انجرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.