بررسی آسیب شناسی علل روابط فرازناشویی در زنان: یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس تربیتی بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE12_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیبا قادریان

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران.

حسن خوش اخلاق

گروه روانشناسی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران

چکیده

هدف پژوهش بررسی کیفی آسیب شناسی علل روابط فرازناشویی در زنان بود. روش پژوهش به صورت مرور سیستماتیک انجام شد. مقالات با استفاده از عبارات جست وجوی تعریف شده و از پایگاههای فارسی و انگلیسی مشخص شده، در عنوان مقالات و بدون بازه زمانی بازیابی شد. پس از بازیابی تمامی مقالات و حذف مقالات تکراری، در کل ۴۲۱ مقاله انگلیسی و ۱۱۲ مقاله فارسی به دست آمد. پس از بررسی عنوان، چکیده مقالات ۴۵۷ مقاله حذف شدند. دلیل حذف مقالات، مطالعاتی خارج از زمینه بودند. در نهایت ۲۷ مقاله انگلیسی و ۴۹ مقاله فارسی مرتبط با موضوع مورد مطالعه باقی ماند. با بررسی نتایج مقالات مرتبط با علل روابط فرازناشویی در زنان در مجموع تعداد۴۲ مفهوم در زمینه علل روابط فرازناشویی مشخص گردید. مفاهیم بدست آمده از نتایج پژوهش در ۹ مقوله "ویژگی ها نگرشها و تجارب فردی، مسایل مربوط به گذشته ، مشکلات جنسی و حسمی در رابطه با همسر، مشکلات عاطفی و رفتاری در روابط زناشویی ، ازدواج نامناسب ، سوء رفتار و مسایل شخصیتی همسر، مسایل محیطی ، مسایل اقتصادی و مسایل فرهنگی " و سه طبقه اصلی عوامل فردی، عوامل خانوادگی و زناشویی و عوامل اجتماعی دسته بندی و سازمان دهی شدند. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت این عوامل نقش مهمی در شکل گیری روابط فرازناشویی در بین زنان دارد لذا پیشنهاد می گردد آموزش های پیش از ازدواج خانواده محور و رویکردهای درمانی بر کاهش این عوامل متمرکز گردد.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی ، روابط فرازناشویی ، زنان، مطالعه کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.