سنگ شناسی و چینه شناسی کرتاسه پایینی بر اساس اربیتولینها در منطقه آذرشهر-شیرامین، آذربایجان شرقی، ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO06_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

رحیم شعبانیان

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

رحیم مهاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

رقیه رجب زاده

چکیده

نهشته های رسوبی کرتاسه پایینی در جنوب شرقی آذرشهر،منطقه شیرامین رخنمون دارد. سری کرتاسه از پایین به بالا به سه بخش 5( سازند لار دارای آهک رسی آمونیت و بلمنیت دار، سطح بالایی خرد شده، انحلالی، درزی، شکافی و برشی است.2(تناوب ماکرو و میکروگنکلومرا، ماسه سنگ و گل سنگ قرمز رنگ قاره ای، 7( سنگ آهکهای برشی فشرده و بطرف بالا اربیتولیندار با نودولهای چرتی و سطح بالای سری دولومیتی شده است. بررسی مقاطع نازک آهک بدون فسیل سازند لار،گنگلومرای آهکی کوارتز دار، ماسه سنگ کالک ارنایت و سنگ آهکهای بالایی دارای تناوب میکرو رخساره هایگرینستون، پکستون، وکستون ومادستون اربیتولینی میباشد. از فسیلهای شناسایی شده 55 گونه مربوط به 53 جنس و 1 خانواده از فرامینیفرها گردید. بر اساس پراکندگی جامعه فرامینیفرهای شناسایی شده و مقایسه این مجموعه با ردیفهای دریایی کرتاسهزیرین در ایران و جهان، همچنین با توجه به موقعیت چینه شناسی، بارمین پسین تا سنومانین پیشین تعیین شده است. در مطالعاتمیکروسکوپی پراکندگی جامعه روزنبران شناسایی شده در برش شمال گسل بوکت – داشکسن به شناسایی 2 بیوزون تجمعی عبارتند از؛ 5-بیوزون تجمعیPalorbitolina-Mesorbitolina assamblage biozoneبه سن بارمین پسین تا آلبین میانی. 2-بیوزون تجمعیNezzazatinella -Vercorsella assamblge biozone به سن آلبین پسین تا سنومانین پیشین. در برش شمال گسل 4 زون رخساره ای که 7 زون رخساره ای مربوط به پلاتفرم داخلی ) پلاتفرم دریای باز، پهنه جزر و مدی و تبخیری های پلاتفرم( بوده و یک زون رخساره ای مربوط به ماسه های روبیده یا غربال شده لبه پلاتفرم می باشد

کلیدواژه ها

لیتو-بیوستراتیگرافی، میکروفاسیس، کرتاسه پیشین، اذرشهر-شیرامین،آذربایجان شرقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.