بررسی جایگاه تکتونوماگمایی توده نفوذی خسل دشت جنوب املش ، شرق گیلان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO06_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 873
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد جعفری نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاه

مژگان صلواتی

هیئت علمی ، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

توده گرانیتوئیدی خسل دشت، واقع در جنوب املش در دامنه شمالی البرز باختری قرار دارد. این توده از حاشیه به مرکز دارای طیف ترکیبی شامل سینیت، کوارتز مونزونیت و گرانیت است و با حاشیه انجماد سریع مشخص و مرز دگرگونی بارز در آهکها وگدازه های بالشی کرتاسه بالایی منطقه تزریق شده است. بر اساس مطالعات ژئوشیمیایی، ماگمای سازنده این توده دارای ماهیتشوشونیتی بوده و غنی شدگی مشخصی از عناصر نادر خاکی سبکLILE( نشان می دهند. مقادیر نسبتاً بالای عناصر با شدت میدان بالاHFSE( در مقایسه با دیگر گرانیتوئیدها، بالا بودن نسبتGa/Al و قرارگیری نمونه ها در موقعیت گرانیتوئیدهای نوعA در نمودارهای تمایز محیط زمین ساختی نشان می دهد که این توده در زیر گروه گرانیتوئیدهای نوعA1قرار می گیرد. شواهد مختلف مبین وابستگی توده گرانیتوئیدی خسل دشت به ماگماتیسمOIB ابتدای ائوسن در منطقه است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.