راه های جلوگیری از افسردگی سالمندان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF06_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر مجتهدزاده

چکیده

علاوه بر اضطراب، استرس در زندگی امروز، بیش از هر زمان دیگری وجود دارد و به عنوان علت احتمالی در بیماری های رایجی مثل فشار خون، بیماری های قلبی، اضطراب و افسردگی شناخته شده است (منوچا ، ۲۰۰۳). استرس یک نوع فشار جسمی یا روانی است که موجب تغییراتی در سیستم عصبی خودمختار می شود و مطالباتی را بر فرد تحمیل می کند. اگر استرس شدید باشد یا برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است باعث فروپاشی فرد شده و در نهایت منجر به اختلال های جسمی و روانی شود (واقعی، میرزایی و کوشان، ۱۳۸۹). همچنین صاحب نظران استرس را شایع ترین اختلال روانی قرن نامگذاری کرده اند و به عنوان علت احتمالی در بیماری های رایجی مثل فشار خون، بیماری های قلبی، اضطراب و افسردگی شناخته شده است (منوچا ، ۲۰۰۳). استرس عبارت است از: مجموعه واکنش های عمومی انسان نسبت به عوامل ناسازگار و پیش بینی نشده داخلی و خارجی، بدان گونه که تعادل و سازگاری فرد به علت عوامل خارجی و داخلی از میان برود. همچنین استرس را نشانگان عمومی انطباق، به عنوان یک پاسخ نامعین ارگانیزم نسبت به بیماری نیز تعریف کرده اند (مرادی پناه، ۲۰۰۵). استرس سیستم روان شناختی فرد را به صورت اختلال در عملکرد شناختی (اسمیت، اوتگار، کاندل و ولف ، ۲۰۰۸)، کاهش خلاقیت، افزایش نگرانی، به فکر فرو رفتن و انعطاف ناپذیری (بارلو، راپی و ریزنر ، ۲۰۰۱) تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین استرس می تواند با تحت تاثیر قراردادن سیستم رفتاری فرد به بروز رفتارهای ناسازگارانه سلامت از جمله کاهش فعالیت بدنی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از اندازه الکل، سیگار کشیدن و مصرف افراطی داروها منتهی شود (مکایون ، ۲۰۰۷). پژوهش های انجام شده نشان داده است

کلیدواژه ها

استرس،سالمندان، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.