الگوی مشارکت ذی نفعان در شکل گیری خط مشی های گردشگری فرهنگی (مورد مطالعه: شهر تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 14، شماره: 49
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-14-49_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مصطفی تقوی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش تصمیم گیری وخط مشی گذاری عمومی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

کرم اله دانش فرد

استاد، گروه مدیریت دولتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران

ناصر میرسپاسی

استاد، گروه مدیریت دولتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: شهر تهران دارای پتانسیل زیادی در زمینه گردشگری فرهنگی بوده که تاکنون از این ظرفیت به درستی استفاده نشده ویکی از مشکلات موجود در این زمینه، عدم نقش آفرینی موثر ذی نفعان مختلف در خط مشی گذاری است که مانع استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های آن ها در این زمینه می شود. بنابراین، هدف تحقیق ارائه الگوی مشارکت ذی نفعان در شکل گیری خط مشی های گردشگری فرهنگی در شهر تهران است.روش پژوهش: تحقیق حاضر از دیدگاه مخاطبان توسعه ای- کاربردی و همچنین از نظر روش در زمره تحقیقات کیفی محسوب می شود. به منظور طراحی الگوی تحقیق از روش تحلیل تم استفاده شد. مشارکت کنندگان در تحقیق شامل ۲۱ نفر از خبرگان دانشگاهی و همچنین مدیران شهرداری تهران بودند که به شکل هدفمند انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها نیز مصاحبه نیمه ساختاریافته بود.یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد ابعاد مشارکت ذی نفعان در زمینه خط مشی گذاری گردشگری فرهنگی شامل مواردی از جمله شناسایی و توسعه بستر مشارکت ذی نفعان، ارتباط و حمایت موثر، ترغیب ، تاکید بر مشارکت حداکثری و ایجاد ساختار مشارکت و توجه به مساله شناسی از نگاه ذی نفعان و همراستایی بین آنان است. نهایتا، براساس متغیرهای شناسایی شده، الگوی تحقیق ایجاد گردید.نتایج:مشارکت موثرذینفعان می تواند در بهبود فرایند خط مشی گذاری وتوسعه گردشگری فرهنگی اثربخش باشد؛که این مهم نیازمند توجه به عوامل موثر شناسایی شده می باشد.

کلیدواژه ها

پیامدهای سیاست گذاری, ویژگی های ذینفعان, پیشران های سیاست گذاری, پیشران های گردشگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.