بررسی روشهای تامین مالی شرکتی فراروی کسب وکارهای دانش بنیان در بستر بازار سرمایه ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS10_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله مرادی

استادیار، مدیریت مالی، دانشگاه امام علی (ع)، تهران، ایران

علی علمی

کارشناس ارشد مدیریت مالی، دانشگاه خاتم

چکیده

نقش شرکت های دانش بنیان در توسعه اقتصاد کشورها و نیاز روزافزون سایر بخش های اقتصاد به خدمات ارائهشده توسط این کسب و کارها، از گذشته توجه کشورها را به سرمایه گذاری در این حوزه معطوف نموده است.کشور ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده است؛ لیکن در سالهای اخیر و وضعیت کنونی ایران وجود تحریم هایگوناگون از سوی کشورهای غربی، سرمایه گذاری در این کسب و کارها را با چالش هایی روبه رو کرده استبه نحویکه عملا دسترسی به منابع تامین مالی خارجی در حوزه های خدمات دانش بنیان غیرممکن شده است. درچنین شرایطی استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه و به ویژه منابع داخلی میتواند در تامین مالی این کسب و کارهاموثر باشد. استفاده از ظرفیت های داخلی و یافتن جایگزین برای سرمایه گذاری خارجی در حوزه خدمات دانشبنیان نظیر استفاده از اوراق صکوک استصناع، صکوک اجاره، اوراق بهادار وکالت و ... مستلزم بررسی همه جانبهاین ابزارها به ویژه از منظر ریسک ها و مخاطرات مترتب بر آنهاست. باتوجه به اینکه توسعه فعالیت و دامنهخدمات شرکتهای دانش بنیان و سرمایه گذاری استراتژیک در این زمینه بر اساس وضعیت منطقه، سند چشم اندازو برنامه های توسعه کشور یکی از اولویت های اساسی کشور به شمار می رود، این پژوهش در تلاش استروشهای تامین مالی فراروی کسب و کارهای دانش بنیان در بستر بازار سرمایه را مورد بررسی قرار دهد. اینپژوهش به جهت شناساندن ظرفیت ها، روش ها و ابزارهای تامین مالی در پرتو بازار سرمایه به مدیران مالی وسرمایه گذاری شرکتها و کسب و کارهای دانش بنیان دارای اهمیت است.

کلیدواژه ها

تامین مالی، اقتصاد دانش بنیان، صکوک استصناع، صکوک اجاره، بازار سرمایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.