مطالعات پارک کودک با رویکرد تاثیر روانشناسی رشد بر خلاقیت کودکان در شهر رشت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در عمران، معماری و مدیریت شهری قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ENGGCONF10_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه یوسف زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، دانشگاه هنر و معماری کمال الملک نوشهر

مجید سنایی

دکتری برنامه ریزی شهری ، مدرس گروه معماری و شهرسازی موسسه آموزش عالی کمال الملک نوشهر

محمدرضا درستی

کارشناسی ارشد معماری ، مدرس گروه معماری و شهرسازی موسسه آموزش عالی کمال الملک نوشهر

چکیده

امروزه مساله مورد توجه در حوزه کودکان این است که آن ها به جای ماجراجویی در محیط پیرامون ، به دنبال ماجراجویی در تخیل و افسانه ها هستند. مهمترین پیامد منفی این معضل این است که نمی توان از آن ها انتظار انسانی خلاق و کنجکاو را داشت . موضوع این پژوهش مطالعات پارک کودکی است که شامل مطالعات پارک برای سنین ۷ تا ۱۲ سال است . هدف از این پژوهش رسیدن به مطالعات پارک متناسب برای کودکان ۷ تا ۱۲ سال ، جهت بالا بردن خلاقیت آنان می باشد. برای تحقق این هدف نیاز به یافتن فرم های معماری جهت ترغیب کودکان به بازی های جمعی و پرتحرک و نیز استفاده از عناصر کالبدی و طبیعی معماری در جهت افزایش خلاقیت می باشد. اطلاعات لازم جهت انجام این تحقیق از طریق مطالعات توصیفی ، مطالعات کتابخانه ای وبازدید های میدانی جمع آوری شده است . با الگوی کیفی و مقایسه ای ، پژوهش های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که برخی ویژگی های کالبدی ، فضا بر رشد وشکوفایی خلاقیت کودکان موثر است . با توجه به شناخت فاکتورهای فرآیند خلاق در کودکان مانند: کنجکاوی ،کاوش بازی و..... اصول و راهکارهایی برای طراحی فضاهای مختص به کودکان مانند انعطاف پذیری ،جذابیت ، فضای سبز، تلفیق فضای طبیعی با مصنوعی ، تنوع شکل و وسعت فضا استفاده از عناصر طبیعی و مواردی از این قبیل ، در جهت ارتقاء خلاقیت کودکان ارائه گردید.

کلیدواژه ها

پارک کودک ، روانشناسی رشد، خلاقیت کودکان ، رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.