بررسی خانه های تاریخی اردبیل و راهکارهای حفظ ارزش های معماری بومی و سنتی با مطالعه موردی خانه وکیل الرعیا اردبیل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در عمران، معماری و مدیریت شهری قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ENGGCONF10_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیس زادگری

دانشجو کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

فرزاد زربخش

استادیار و عضو هئیت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

معماری، به مثابه یک صورت تمدنی، همواره نشاندهندهی ژرفترین گرایشهای معنوی یک ملت است. هنگامی که از معماری بومی و سنتی سخن میگوییم، چنین موضوعی را در پیش چشم داریم. معماری سنتی در پیوندی ژرف با معرفتشناسی و ارزش های تاریخی آن شهر است. درنتیجه آرامش و کیفیت زندگی مردممیتواند درگرو حفظ همین ارزش های معماری باشد که این امر مستلزم شناخت و شناساندن میراث فرهنگی و هویتی شهر است. تغییراتی که به واسطه معماری مدرن در شهرهای تاریخی ایران به وجود آمده، باعث کمرنگ شدن ارزشهای معماری و هویت آنها شده است. این پژوهش سعی دارد با استفاده از راهکارهای مختلف در راستای حفظ ارزشهای معماری بومی و شناساندن آن به مردم و چگونگی استفاده از آنها در معماری امروزتالش نماید و در پی پاسخ به این سوال ا ست که چگونه میتوان ارزشهای معماری بومی اردبیل را در طراحی ابنیه امروزی بکار برد؟ روش تحقیق کتابخانه ای – توصیفی میباشد و داده ها از طریق مطالعات میدانی و کتابخانه ای جمع آوری شده است. نتایج شامل ارائه راهکارهای طراحی در رابطه با هر یک از مولفه های تشکیل دهنده ی معماری بومی میباشد.

کلیدواژه ها

خانه های تاریخی، معماری بومی، وکیل الرعیا ، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.