کاربرد کراس پلات چگالی- فوتوالکتریک در تعیین لیتولوژیو مقایسه آن با مطالعات پتروگرافی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_502
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم عابدی

گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید چمران

بهمن سلیمانی

گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید چمران

اسماعیل بابکی

کارشناس ارشد، مناطق نفت خیز جنوب

علیرضا رئیسی

کارشناس ارشد، مناطق نفت خیز جنوب

چکیده

نمودارهای پتروفیزیکی در درجه اول به میزان تخلخل و در درجه دوم به لیتولوژی پاسخ می دهند.بنابراین می توان با استفاده از دو نمو دار نقش تخلخل را حذف کرده و لیتولوژی را تعیین کرد . کراس پلاتچگالی-فوتوالکتریک برای تعیین لیتولوژی از قدرت تفکیک خوبی برخوردار است . در این مقاله نتایج بدست آمدهاز روش کراس پلات چگال ی - فوتوالکتریک با مطالعات مغزه و مقاطع نازک چاه مورد مقایسه قرارگرفت . نتا ییجاین بررسی در مخزن آسماری میدان نفتی بی بیحکیمه این موضوع را تایید نمود . لیتولوژی اصلی در این بخشاز میدان بیشتر شامل آهک، دولومیت، دولومیت آهکی و آهک دولومیتی می باشد . میزان دلومیت در کل چاه%۴۰ و میزان آهک ۵۷ % نشان داده شد. نتایج حاصله با مطالعات پتروگرافی همخوانی خوبی دارد.

کلیدواژه ها

کراس پلات چگالی- فوتوالکتریک، نمودارهای پتروفیزیکی، میدان بی بی حکیمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.