رویکردی جدید برای تصمیم گیری گروهی بر اساس روش بهترین-بدترین ساده شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE09_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد امیریان

دکتری مدیریت تحقیق در عملیات، دانشگاه علامه طباطبائی

مقصود امیری

استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

محمدتقی تقوی فرد

استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

مهمترین ویژگی مسائل پیشروی سازمانها، پیچیدگی و چند بعدی بودن آنهاست. رویکرد تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) با در نظر گرفتن ابعاد مختلف مسائل تصمیم گیری و تجزیه و تحلیل نظرات مختلف گروهی از متخصصان میتواند به مدیران در مورد اتخاذ تصمیم مناسب اطمینان دهد. روشهای تصمیم گیری گروهی با جمع آوری ترجیحات تصمیمگیرندگان و طی یک سری معادلات ریاضی بهترین ترجیحات را ارائه میدهد. روش بهترین–بدترین (BWM) نسبت به سایر روشهای MCDM برای بدست آوردن وزن معیارها به مقایسه زوجی کمتری نیاز دارد. در این مقاله، روش بهترین-بدترین ساده شده (S-BWM) که اخیرا به ادبیات معرفی شده، برای مسائل تصمیم گیری گروهی تحت عنوان SG-BWM توسعه داده شده است. رویکرد پیشنهادی به مدیران صنایع مختلف کمک میکند تا ترجیحات تصمیمگیرندگان برای انجام تصمیم گیری مشارکتی را بدون نیاز به محاسبات پیچیده، مهارتهای تخصصی و بسته های نرم افزاری، با استفاده از ساختار BWM مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. برای بررسی امکانسنجی و کاربرد روش پیشنهادی، یک آزمایش محاسباتی با داده های واقعی در رابطه با انتخاب تامین کننده سبز ارائه میشود و نتایج مورد تجزیه و تحلیل و بحث قرار میگیرند. علاوه بر این، برای بررسی استحکام نتایج به دست آمده از رویکرد پیشنهادی، تحلیل حساسیت و مقایسه روشها انجام شده است. نتایج نشان داد که رویکرد پیشنهادی (SG-BWM) برای تصمیم گیری گروهی از نظر تعداد زیادی تصمیم گیرنده، سهولت محاسبات و دستیابی به تصمیمهای مشارکتی در فرآیند تصمیم گیری عملکرد مناسبی دارد.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری چند معیاره (MCDM)، تصمیم گیری گروهی، روش بهترین-بدترین ساده شده (S-BWM)، انتخاب تامین کننده سبز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.