تجربه پیاده سازی جامع و یکپارچه مدیریت ریسک در پروژه تحقیق و توسعه کولر آبی درایو مستقیم خورشیدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE09_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا طبخی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه یزد

مجید شخصی نیائی

دانشیار ،دانشگاه یزد، فنی و مهندسی، دانشکده مهندسی صنایع

مصطفی شاه نظری

استادیار، دانشگاه یزد، فنی مهندسی، دانشکده مهندسی برق

چکیده

پروژه های تحقیق و توسعه در مقایسه با سایر گونه های روتینتر از پروژه ها، شانس موفقیت پایینتری دارند. از این رو مدیریت ریسک در این پروژه ها اهمیت دوچندانی دارد. در این مقاله به شرح تجربه پیاده سازی مدیریت ریسک طبق الگوی توصیه شده در استاندارد PMBOK برای پروژه طراحی و ساخت کولر آبی درایو مستقیم (بدون اتصالات مکانیکی) مبتنی بر موتور پربازده بدون جاروبک تغذیه شده با انرژی خورشیدی پرداخته شده است. در اکثر سازمانها، تعدادی از فرایندهای مدیریت ریسک به صورت گزینشی و بدون نظم زمانی اجرا میشوند اما در این پژوهش تمامی فرایندهای توصیه شده در استاندارد PMBOK و طبق برنامه زمانی دیده شده در برنامه مدیریت ریسک اجرا شدهاند. در این راستا ریسکهای مختلف پروژه شناسایی و با کمک ماتریس احتمال و اثر اولویت بندی شده اند سپس با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو به صورت کمی تحلیل گردیدهاند تا پاسخهای مناسبی برای ریسکهای مربوطه طراحی شوند. در نهایت دو ریسک حمایت دولت و ریزش نیروی انسانی بالاترین اولویت را داشتهاند. بر اساس تحلیل آماری انجام شده، مشخص شد که با احتمال بالای ۸۵ درصد میتوان پروژه را با بودجه موردنظر تکمیل کرد. همچنین اجرایی شدن پاسخها و اولویت بندی آنها نیز صورت پذیرفت و برنامه زمانبندی پروژه مرتبا کنترل شد تا به طور موفقیت آمیزی مطابق با برنامه تدوین شده پیش برده شود.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، تحقیق و توسعه، مدیریت ریسک، شبیه سازی مونت کارلو، انرژی تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.