مدل انتقال فناوری و تاثیر آن بر عملکرد پروژه های عمرانی با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهرداری منطقه ۴ تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت و صنعت
  • کد COI اختصاصی: ICMMMN05_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد نوری کوپایی

دکترای مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

محمدسپهر رحمانی پاکروان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه نور طوبی، تهران، ایران

چکیده

امروزه کشورهای در حال توسعه برای باقی ماندن در صحنه رقابت از روش های میانبری همچون انتقال فناوری از کشورهایتوسعه یافته استفاده می کنند. انتقال فناوری مقوله ای پیچیده است که چنانچه با آگاهی کامل صورت نگیرد نه تنها باعث بهبودعملکرد نخواهد شد بلکه ممکن است اثرات زیانبار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی نیز به دنبال داشته باشد. اغلب پژوهشهای صورت گرفته در خصوص تاثیر انتقال فناوری بر عملکرد، فقط به بعد اقتصادی عملکرد توجه داشته اند و از دیگر مولفه هایعملکردی غفلت نموده اند. از طرفی، اغلب پژوهش های صورت گرفته در این حوزه بر صنعت تمرکز داشته اند و کمتر پژوهشی بهپروژه های عمرانی پرداخته است. از طرف دیگر، اغلب پژوهش های صورت گرفته در خصوص ارزیابی عملکرد، تنها بعد اقتصادیعملکرد را مدنظر قرار داده اند و این در حالی است که امروزه اهمیت مولفه های اجتماعی و زیست محیطی توسعه پایدار بر کسیپوشیده نیست. بهعبارتی تنها زمانی میتوان عملکرد یک پروژه را مطلوب ارزیابی کرد که نه تنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفهباشد بلکه از نظر مولفه های اجتماعی و زیست محیطی نیز استانداردها را برآورده کرده باشد. لذا، هدف از پژوهش حاضر، ارائهمدل انتقال فناوری بر عملکرد پروژه های عمرانی با تاکید بر مولفه های پایداری است. بدین منظور، پروژه های عمرانی شهرداریمنطقه ۴ تهران به عنوان مورد مطالعه برگزیده شد. در نهایت یکسری پیشنهادات کاربردی برای مدیران پروژه و یکسریپیشنهادات علمی برای پژوهشهای آتی پژوهشگران ارائه شده است.

کلیدواژه ها

انتقال فناوری، پروژه های عمرانی، عملکرد پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.