استفاده روسیه از تضادهای مذهبی برای تسلط بر قفقاز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی زبان،ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF16_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بابازاده

دانش آموخته دانشگاه تبریز رشته تاریخ

مریم بابازاده

دانش آموخته دانشگاه تبریز رشته تاریخ

چکیده

موضوع مقاله حاضر، استفاده روسیه از تضادها و اختلافات مذهبی برای سلطه بر قفقاز است. منظور از استفاده روسیه یعنیبهره برداری و فرصت طلبی از موقعیتی بوده که با استفاده از تضادهای مذهبی به وجود می آمده است .روسیه یکی از قدرت هایی بوده است که از اختلافات مذهبی برای توسعه طلبی خود و سلطه بر مناطق بر طبق وصیت پطرکبیر استفاده می کرده است. سلطه ای که با تشدید اختلافات و بهره برداری از اختلافات حاصل می شده است. چون گروهیبودند که با هم اتحاد نداشتند یا مذاهب آنان باهم متفاوت بوده و همین یک نقطه ی عطفی برای نفوذ روسیه بوده است.روسیه با حمایت ظاهری از برخی گروه ها و با تشدید اختلافات مذهبی و تلاش برای گسترش اراضی خود و برای عملی کردننقشه ی سلطه ی استعمارگری خود دست به چنین بهره برداری هایی می زده است و در راستای سیاست هایی که داشتتعدادی از ارامنه را از مناطق مختلف به قسمت های استراتژیکی قفقاز مانند قراباغ کوچ داد که با این کار ترکیب جمعیتی را برهم زد . روش کار تحقیق حاضر توصیفی تبیینی است. در این جا ما در صدد پاسخگویی به چرایی و چگونگی استفاده روسیه –از تضادهای مذهبی برای سلطه بر قفقاز هستیم. از نتایج تحقیق حاضر می توان به این موضوع آگاهی پیدا کرد که روسیه تحتشرایط پیش آمده که یکی از آنان اختلافات مذهبی بوده و با دامن زدن به این تضادها و بیان این که با عده ای اشتراکاتمذهبی دارد یا با گروه هایی اشتراک منافع دارند دسته ای (مثلا ارامنه) را به سوی خود جلب می کرد تا هم نیروی خود راافزایش دهد و در این راستا قلمرو ارضی اش توسعه یابد. از دستاورد های چنین پژوهشی می توان در موسسات مطالعاتی ازجمله مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه بهره برد

کلیدواژه ها

روسیه، تضادهای مذهبی، قفقاز ، ارامنه، گرجی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.