مدیریت هوشمند ترافیکی آزاد راه ها در بستر اینترنت اجتماعی وسایل نقل یه با الگوریتمSVM و شبکه پتری رنگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ICPCONF09_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم زارعی

دانشجوی ارشد مهندسی نرم افزار دانشگاه غیرانتفاعی مقدس اردبیلی

عباس میرزایی

استاد گروه کامپیوتر،دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

در دهه های اخیر با توجه به حجم انبوه ترددهای شهری بین شهری در جاده ها، بزرگراه ها آزادراه ها چالش مممی با نام مدیریتهوشمند ترافیک شکل گرفته است.مطابق با آمارهای جهانی عدم مدیریت و کنترل ترافیکی، سالانه منجر به مرگ هزاران انسان می شود همچنین عده بیشماری علاوه بر خسارات مالی، هزینه های درمانی زیادی را متحمل خود و دولت ها می نمایند. لذامدیریت و کنترل بهینه در این حوزه یکی از اولویت های مهم در کشورها محسوب می شود. در این تحقیق روشی جهت مدیریت و کنترل آزاد راه ها به کمک داده های پایش شده در بستر اینترنت اجتماعی وسایل نقلیه با بهره مندی از الگوریتم بردار پشتیبان ارائه شده است روش پیشنهادی ارائه شده در این تحقیق از چندگام مختلف تشکیل شده است. ابتدا داده های پایش شده توسط حسگرهای تعبیه شده به صورت ایستا و پویا در محیط مورد مطالعه و خودروهای در حال حرکت تحت پایگاه داده اولیه جمع آوری شده است. این پایگا داده به کمک تکنیک های داده کاوی پیش پردازش و نرمال سازی ودر نایت غربالگری (حذف داده های نویز، تکراری) شده است.در گام بعدی داده های اولیه به صورت مجموعه داده آموزشی به الگوریتم بردار پشتیبان داده شده است این الگوریتم با یادگیری و پیش بینی شرایط مختلف، نوع پیام مورد مخابره را توسط تابلوهای اعلان و هشدار به سیستم ارائه داده است در گام بعدی برای نشان دادن همروندی و قابلیت اجرایی روش پیشنهادی به کمک شبکه های پتری رنگی یک مدل قابل اجرا از روش پیشنهادی ارائه شده است همچنین از دید قابلیت اطمینان و دسترس پذیری سیستم مورد مطالعه ارزیابی شده است شبیه سازی روش پیشنهادی به کمک ابزار ریپیدماینر و CpnTools انجام شده است نتایج بدست آمده بیانگر مطلوب بودن روش پیشنهادی در کنترل و مدیریت آزاده راه ها در بستر اینترنت اجتماعی وسایل نقلیه می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت ترافیک، بردار پشتیبان، شبکه پتری رنگی، اینترنت اجتماعی وسایل نقلیه، مدل قابل اجرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.