شناخت و تحلیلی بر عوامل موثر بر ساختار سرمایه بانک های اسلامی در اقتصادهای در حال توسعه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET18_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما چمبریانی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، گرایش بودجه و مالیه عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، نیشابور، ایران

چکیده

بانکداری اسلامی نوعی بانکداری یا فعالیت بانکی است که با احکام اسلام (به ویژه مقرراتی برای مقابله با ربا و رباخواری) همخوانیدارد و در قالب اقتصاد اسلامی تعریف میشود. بانک نهادی حقوقی است که عملیات های پولی، مالی و اعتباری را بر عهده دارد.بانکداری نیز عبارت است از ارائه خدمات و عملیات بانکی مانند سپرده پذیری، نقل و انتقال پول، سرمایه و اوراق بهادار اشخاصحقیقی و حقوقی و به کارگیری آن، وصول مطالبات اسنادی، صدور بروات و حواله های تجاری، اعطاء و توزیع اعتبارات و وام بهاشخاص حقیقی و حقوقی، تامین اعتبار در جهت توسعه بازرگانی، کشاورزی و صنعت، خرید و فروش فلزات قیمتی و ارز، انتشاراسکناس و اوراق بهادار و تنظیم حجم پول در گردش و اجرای سیاست پولی و کنترل حجم اعتبارات. حال اگر بخواهیم این خدماتو فعالیتها را طبق قوانین اسلام مدیریت و اجرا کنیم. «بانک داری اسلامی» پدید میآید. لفظی که مفهومی نسبی را بیان می کند. هرچه بانکداری به نظرات اسلام نزدیکتر باشد، بیشتر اسلامی است. اتصاف «بانکداری» به صفت «اسلامی» بانکدار را ملزم می کندتا قوانین اسلامی در فعالیتها و خدمات مانند اجتناب از ربا یا توزیع اعتبارات و به کارگیری سرمایه در موضوعات حرام مانند تولیدو فروش هرگونه جنس حرام را رعایت کند. این مقاله با هدف بررسی تاثیر ویژگی های خاص شرکت بر تصمیمات ساختار سرمایهبانک های اسلامی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال های ۲۰۰۹ - ۲۰۱۱ می باشد . طراحی / روش شناسی /رویکرد: برای بهبود بازده برآوردهای اقتصاد سنجی، در این مقاله از مدل رگرسیون حداقل مربع (GENS) تعمیم یافته برای افزایشسطح آزادی و کاهش همراستایی استفاده می شود . نتایج تجربی نشان می دهد که اندازه بانک، نقدینگی و سن شرکت با نسبتاهرمی بانک های اسلامی شورای همکاری خلیج فارس، با پشتیبانی از نظریه توازن، رابطه ی مثبتی دارد. برخلاف پیش بینی هاینظری، نتایج نشان داد که سودآوری، ملموس بودن و رشد، رابطه مثبت جزئی با نسبت اهرمی دارند، و این نشان می دهد که اینعوامل در تصمیم گیری های ساختار سرمایه مهم نیستند. علاوه بر این، تولید ناخالص داخلی و سپر مالیاتی غیر بدهی تاثیر منفیبر نسبت اهرمی و تاثیر معنادار برای تولید ناخالص داخلی دارد . به طور کلی، شواهد ارائه شده در این مطالعه اهمیت ویژگی هایخاص شرکت را در تعیین و تاثیر تصمیمات ساختار سرمایه در بانک های اسلامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارسنشان می دهد.

کلیدواژه ها

ساختار سرمایه، بانک های اسلامی، نظریه توازن (تجارت)، ویژگی های شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.