تحلیلی بر ادبیات پایداری و هویت ملی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی فرهنگ و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: PLCCONF09_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان قهرمانی

چکیده

عنوان ادبیات پایداری معمولا به آثاری اطلاق می شود که تحت تاثیر شرایطی چون اختناق و استبداد داخلی، نبود آزادیهای فردی و اجتماعی، قانون گریزی و قانون ستیزی با پایگاه های قدرت، غصب قدرت و سرزمین و سرمایه های ملی وفردی و... شکل میگیرند. یکی از دغدغه های اصلی نویسندگان و شاعران این نوع ادبیات، بی هویتی نسلی است که رفاهغربت، آنها را از درد و رنج ملت خویش غافل کرده است. از این روست که میکوشند با طرح نمادهای اسطورهای ملی وتاریخی، عرق وطن دوستی و دفاع از آب و خاک و تلاش برای رسیدن به وضع مطلوب (به جای تن دادن به وضعموجود) را در افراد ایجاد کنند. کاربرد عنوان «ادبیات پایداری» بسیار جوان است و عمدتا به سروده ها، نمایشنامه ها، داستان های کوتاه و بلند، قطعات ادبی، طنزها، حسب حال ها، نامه ها و آثاری گفته میشود که در همین سده، نوشته وآفریده شده اند و روح ستیز با جریان های ضد آزادی و ایستادگی در مقابل آن ها را نشان می دهند و متضمن رهایی ورشد و بالندگی جامعه های انسانی هستند. هدف اصلی این پژوهش بررسی و تحلیل ادبیات پایداری و هویت ملی میباشد. روش تحقیق در این طرح به صورت، توصیفی_تحلیلی است.که به تشریح و تبیین دلایل چگونه بودن و چراییوضعیت مسئله و ابعاد آن می پردازد. نتایج این پژوهش نشان داد که، در میان گرایش های مختلف هویت ملی ایرانی،بر دو مولفه ی اسلامی و ایرانی هویت ملی تاکید می شود. یعنی، عناصر گوناگون ملیت چون: زبان، نژاد، سنن، جغرافیاو غیره اصالت دایمی نداشته، و در قوام ملیت نقش اساسی ندارند، بلکه آنچه عنصر قوام دهنده ی ملیت است، وجوددرد مشترک در انسان ها می باشد که آن درد ظلم و بی عدالتی و طلب عدالت و آزادی است. و در نهایت ایرانیان باگرایش به اسلام، ضمن این که هویت گذشته ی خود را حفظ کرده اند، با جذب تعالیم متعالی و روح بخش اسلام، و بابهره گیری از ویژگی های اخلاقی فرهنگ ایرانی، به بارور کردن فرهنگ و تمدن اسلامی پرداختند و توانستند با تحکیمهویت ایرانی، به هویت دینی خود نیز معنای جدیدی بدهند.

کلیدواژه ها

ادبیات پایداری، هویت ملی، هویت ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.