بررسی تاثیر تنوع جنسیتی بر تمایل به ارتکاب و کشف تقلب در گزارشگری مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در اقتصاد، حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ECOCNF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زهیر

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه حسابداری، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران

سهیلا عسکری حسن آبادی

استادیار گروه حسابداری، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران

چکیده

مدیران زن از دوران جوانی به خوبی می آموزند که چگونه می توانند به بهترین شکل ممکن خود را به دیگران نشان دهند و آنچه در ذهن دارند را بیان کنند. آنها می توانند به خوبی بر زیردستان یا همکاران خود تاثیر بگذارند و دانسته های خود را به خوبی به آنها منتقل کنند. از سوی دیگر، آنها شنوندگان فوق العاده خوبی هستند که با صبر و حوصله فراوان به صحبت های دیگران گوش فرا می دهند و جزئیات مختلفی را از لابه لای گفتار و کردار دیگران استخراج می کنند که این کار به آنها در شناخت افراد و درک بهتر شرایط کمک فراوانی می کند. از اینرو، هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر تنوع جنسیتی و نقش آن بر تمایل به ارتکاب و کشف تقلب در گزارشگری مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری پژوهش شامل ۱۱۱ شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی ۱۳۹۴-۱۴۰۱ است. روش آماری این پژوهش رگرسیون چندمتغیره می باشد. جهت آزمون فرضیه ها از نرم افزار ایویوز نسخه ۱۱ استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد بین مدیران ارشد زن و تمایل به ارتکاب تقلب در گزارشگری مالی رابطه منفی و معناداری وجود دارد همچنین بین نظارت مدیران زن و کشف تقلب در گزارشگری مالی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

تنوع جنسیتی، مدیران ارشد زن، کشف تقلب، تمایل به ارتکاب تقلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.