تحلیل نقش محیط زیست هوشمند بر ارتقای پایداری کلانشهر تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی روز آینده، شهر آینده
  • کد COI اختصاصی: FDFC01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامند سلیمان زاده

کارشناس ارشد محیط زیست شهری دانشگاه خوارزمی تهران.

فرزانه ساسانپور

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی تهران.

علی شماعی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی تهران.

چکیده

امروزه تمامی شهرها در تلاش برای رسیدن به پایداری هستند ولیکن توسعه سریع ،شهرها سبب افزایش شهرنشینی و جمعیت آنها شده و مشکلاتی اعم از ترافیک ناکارآمدی اقتصادی و آلودگی را در راه رسیدن به پایداری به وجود آورده است. کلانشهر تهران نیز به عنوان بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر ایران این مشکلات را داراست یکی از راههای رسیدن به پایداری به کارگیری محیط زیست هوشمند است که امروزه در کشورهای توسعه یافته سرمایه گذاری کلانی در این بحث صورت میگیرد. محیط زیست هوشمند دارای شاخص اصلی اقتصاد هوشمند مردم هوشمند ،فناوری و ارتباطات زندگی هوشمند و پویایی هوشمند است. هدف از این پژوهش تحلیل نقش محیط زیست هوشمند در ارتقای پایداری کلان شهر تهران وشناخت و تشریح معیارها و شاخصهای محیط زیست هوشمند در کلانشهر تهران و ارائه راهبرد است. رویکرد اصلی تحقیق در این پژوهش توسعه فناوری محیط زیست هوشمند است .روش تحقیق پژوهش توصیفی-تحلیلی و با روش اسنادی با استفاده از آمار و اطلاعات استخراج شده از سازمانهای مربوطه است و نتایج با استفاده از مدل تحلیل گردیده است. یافته های تحقیق در فولر نشان می دهد شاخص میزان اختلاط کاربری اراضی با امتیاز ۳/۹۴۷در رتبه اول، شاخص ظرفیت حمل ونقل عمومی با امتیاز ۳/۷۰۹ در رتبه دوم و شاخص درصد جداسازی پسماند با امتیاز ۳/۵۹۰ در رتبه سوم قرار دهد ومهم ترین علل و عوامل موثر بر محیط زیست کلان شهر تهران محسوب می گردند و مهمترین راهبرد های استراتزیکی تکنیک آید توسعه فعالیت های بومی در جهت توسعه فناوری های محیط زیست هوشمند شهری و جذب متخصصین فناوری محیط زیست هوشمند شهری،و معرفی رویکرد های نوین برای مشارکت شهروندان می باشد.

کلیدواژه ها

محیط زیست هوشمند، توسعه پایدار، مدل فولر، تکنیک آیدا، کلانشهر تهران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.