مطالعه ضرورت بروز تکرار در سخن سعدی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی متن پژوهی ادبی
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI13_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 303
نویسندگان
کارشناس ارشد پژوهش هنر، گروه پژوهش و تاریخ هنر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،ایران
استادیار گروه پژوهش و تاریخ هنر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده
تکرار« به عنوان یک اصل معرفت شناختی ، فهم انسان ایرانی از هستی را شکل داده و بروزات متعددی در اندیشه سیاسی ، ادبیات و هنر ایران داشته است . اما کیفیت بروز تکرار در آثار سعدی متمایز است . در زمانه سعدی دو تحول در مفاهیم اندیشه سیاسی ایرانشهری و زبان فارسی متناسب با اصل تکرار رخ داده که هر دو در آثار سعدی بروز یافته است . از این رو ضروری است اصل تکرار در آثار سعدی در بستر نظام دانایی ایرانی و در نسبت با اندیشه سیاسی مطالعه شود. در این مطالعه با هدف شناسایی ضرورت بروز تکرار در سخن سعدی ، این فرضیه طرح شدکه بروز متمایز تکرار در سخن سعدی ، در نسبت با تحول در اندیشه سیاسی ایرانشهری است . در این راستا، با روش تحلیلی و توصیفی و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای ، این سوال مطرح می شود که ضرورت بروز تکرار در سخن سعدی چه نسبتی با تحول در مفاهیم اندیشه س یاسی ایرانشهری دارد؟ این نتیجه بدست آمد که ضرورت بروز تکرار در سخن سعدی مرتبط با بازآرایی مفاهیم سیاسی ایرانشهری و شکل گیری آگاهی و اخلاق فردی در سخن سعدی است . همچنین عمل هنرمندانه سعدی آشکارگی آگاهی فردی و تحقق تکرار و عدالت در ساحت ادیبان، هنرمندان و دانای ایرانی است .کلیدواژه ها
سعدی ، تکرار، اندیشه سیاسی ایرانشهری ، عدالت ، معرفت شناسی .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.