رابطه بین مهارت های ارتباطی و فرسودگی شغلی در پرسنل بیمارستان ولیعصر(عج) شهرستان قم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: MAEBCONF05_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم نیکوروش

کارشناسی پرستاری-مترون بیمارستان ولیعصر(عج) شهرستان قم

چکیده

در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین مهارت های ارتباطی و فرسودگی شغلی در پرسنل بیمارستان ولیعصر(عج) شهرستان قم پرداختیم. از نظر روش تحقیق یک مطالعه کاربردی ، توصیفی و پیمایشی می باشد. جامعه ی آماری شامل تمامی پرسنل درمانی و غیر درمانی بیمارستان ولیعصر(عج) شهرستان قم هستند. ابزارهای سنجش استفاده شده در پژوهش عبارتند از: پرسشنامه مهارت های ارتباطی کویین دام و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش. داده های این پژوهش با استفاده از نرم افزار spss نسخه ۲۰ و روش آماری همبستگی و آماره های توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمونه آماری در این پژوهش شامل ۲۰۰ نفر بود( ۱۰۰ نفر پرسنل درمانی ، ۱۰۰ نفر پرسنل غیر درمانی ) که در این تحقیق به علت اینکه ظرفیت بالای جامعه ی آماری وجود دارد از نمونه گیری با استفاده از جدول مورگان و فرمول کوکران استفاده شده است به جهت آنکه نمونه ها از بخش های مختلف اداری(نظیر مالی، اسناد، خدمات، ترخیص، انفورماتیک و غیره) و درمانی(نظیر بخش های جراحی ، بستری و عمومی، مامایی، آی سی یو و غیره) بیمارستان می باشند از روش خوشه گیری نیز استفاده شده است. نتایج مربوط به همبستگی پیرسون بین مهارت های ارتباطی و فرسودگی شغلی در پرسنل اداری ۰/۰۵۲۰ r و ۰/۰۰۰ P) میباشد رابطه معناداری بین دو متغیر وجود دارد میتوان با اطمینان ۹۵ درصد نتیجه گرفت بین مهارت های ارتباطی با فرسودگی شغلی در پرسنل اداری رابطه معناداری وجود دارد یعنی هر چه مهارت های ارتباطی بیشتر باشد فرسودگی شغلی کمتر است. ضریب همبستگی محاسبه شده بین مهارت های ارتباطی و فرسودگی شغلی ۰/۰۶۵۰ r و ۰/۰۰۰ P) میباشد رابطه معناداری بین دو متغیر وجود دارد یعنی میتوان با اطمینان ۹۵ درصد نتیجه گرفت بین مهارت های ارتباطی و فرسودگی شغلی در پرسنل درمانی رابطه معناداری وجود دارد و این رابطه منفی میباشد یعنی هر چه مهارت های ارتباطی بیشتر است فرسودگی شغلی کمتر میشود.

کلیدواژه ها

فرسودگی شغلی، مهارت های ارتباطی، پرسنل درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.