تدوین الگوی حمایت مصرف کننده از وبسایت براساس غنا و تعامل پذیری درک شده: با رویکرد تحلیل مضمون

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات رفتار مصرف کننده، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCBS-10-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت اله جولا

دانشگاه علامه طباطبائی تهران

محمود محمدیان

استاد یار /دانشگاه علامه طباطبایی

زهره دهدشتی شاهرخ

استاد تمام/ دانشگاه علامه طباطبائی

وحید ناصحی فر

دانشیار/ دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

این پژوهش قصد دارد بر اساس ویژگی های طراحی وبسایت به تدوین مدلی در چهارچوب الگوی محرک - ارگانیسم- پاسخ بپردازد که تببین گر حمایت مصرف کننده از فروشگاه آنلاین باشد. با توجه به اینکه در فروشگاه های آنلاین ، به دلیل عدم امکان دسترسی مستقیم به خریدار،ظرفیت کمتری برای شفاف سازی ابهامات و پیش بینی رفتار آتی مصرف کننده وجود دارد، بنابراین استفاده از این الگوی حمایتی با شناخت ابعاد مورد توجه خریداران، می تواند برای فروشگاه های آنلاین مزیت رقابتی منحصر به فردی فراهم کرده و نقش مهمی در افزایش فروش آنها داشته باشد. این پژوهش با بهره گیری از رویکرد کیفی تحلیل مضمون، به بررسی فرایند تاثیرگذاری دو بعد مهم از طراحی وبسایت یعنی غنا و تعامل پذیری در مسیر منتهی به قصد حمایت مصرف کننده پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش، اساتید دانشگاهی و مدیران ارشد فروشگاه های آنلاین بودند. از نمونه گیری هدفمند برای شناسایی خبرگان استفاده گردید و با ۱۰ خبره مصاحبه به عمل آمد. از کدگذاری اولیه ۸۹ مفهوم اولیه استخراج شد که از این مفاهیم در مجموع ۳۰ تم فرعی برای ۱۰ تم اصلی پژوهش حاصل گردید. نتایج نشان داد جهت دستیابی به این قصد حمایت، فروشگاه های آنلاین می توانند با طراحی و مدیریت صحیح ویژگی های غنا و تعامل پذیری، شرایط لازم را برای ایجاد حس مطلع شدن و چسبندگی مصرف کننده از طریق ابعاد مفیدبودن، لذت درک شده، میزان و محرک محوری کسب اطلاعات فراهم نمایند که پیامد آن حمایت مصرف کننده از فروش آتی وبسایت است.

کلیدواژه ها

"media richness", "media interactivity", "informed", "stickiness", " support intention"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.