مقایسه کارآیی مدل های ARIMA و MS-ARIMA در پی بینی قیمت نفت خام

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی اقتصاد سنجی، روشها و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: ECONOMETRICS01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر مهرگان

محمد حقانی

یونس سلمانی

حسن سهرابی وفا

چکیده

قیمت نفت تحت تأثیر مسائلی همچون بحران های مالی، سیاسی، تصمیمات اقتصادی و ... دچار نوسانات و شکست های ساختاری متعدد در طول روند خود می شود و در نتیجه ی آن: الگوی رفتاری این متغیر در طول زمان متفاوت می باشد. لحاظ این الگوی رفتاری در بررسی روند قیمتی نفت، پیش بینی آن و برنامه ریزی بر اساس این نتایج می تواند، تبعات منفی نوسانات قیمتی را برای کشورها اعم از صادر کننده و وارد کننده کاهش دهد. در این مقاله کارایی مدل رگرسیونی ARIMA در مقابل کارایی مدل رگرسیونی MS-ARIMA در مورد پیش بینی قیمت نفت مورد سنج قرار گرفته است. مدل های ARIMA، سری زمانی را بر اساس یک الگوی رفتاری پیش بینی می کنند ولی مدل های MS-ARIMA علاوه بر اینکه سری زمانی را بر اساس چند الگوی رفتاری پیش بینی می کنند، احتمال پیروی یک سری از هر یک از الگوها را نیز در آینده حاصل می کند. نتایج این مطالعه نشان دهنده ی کارآیی بالاتر مدل رگرسیونی MS-ARIMA نسبت به ARIMA می باشد.

کلیدواژه ها

پیش بینی، قیمت سبد نفت خام اپک، ARIMA، انتقال رژیم، MS-ARIMA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.