بررسی رابطه آموزش مهارت خودآگاهی بر سازگاری تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_2058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو ابراهیمی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، مدیر کانون فرهنگی تربیتی فائزه شهرستان سروآباد

سیروان هاجی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، معاون پرورشی، آموزش و پرورش شهرستان سروآباد

رقیه محمدی

کارشناسی ارشد علوم تربیتی- تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، آموزگار ابتدایی آموزش و پرورش شهرستان سروآباد

سمیه فتحی

کارشناسی علوم تربیتی، معاون آموزشی دبیرستان دوره دوم، آموزش و پرورش شهرستان سروآباد

چکیده

انسان همواره در ارتباط با محیط پیرامون خود با مسائل و مشکلات متنوع و ناشناخته ای رو به رو است و برای پاسخگویی به خواسته های خود، نیازمند تعادل و سازگاری با محیط اطراف خود می باشد. این در حالی است که در دنیای معاصر، پیشرفت های تکنولوژی و ارتباطی نیز نقش همنوایی ، کنار آمدن و سازگاری با موقعیت ها و مسائل پیش رو را ضروری تر ساخته است . از طرفی افراد سالهای زیادی را در مدارس به تحصیل می پردازند، در کنار تحصیل و فراگیری علم باید برای وفق دادن خود با فشارهای درونی و ملزومات بیرونی تلاش و کوشش به خرج دهند. به عبارت دیگر سازگاری تحصیلی تنها بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاکید نمی کند بلکه مفهوم آن گسترش یافته و شامل انگیزه یادگیری ، توانایی برنامه ریزی برای فعالیت های علمی ، احساس تعهد، پشتکار در امور آموزشی و یادگیری ، رضایت از فجا و محیطی آموزشی می باشد. یکی از عوامل تاثیر گذار بر این سازگاری تحصیلی خودآگاهی و ادراک از خود در فرد دانش آموز می باشد.لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه آموزش مهارت خودآگاهی بر سازگاری تحصیلی دانش آموزان انجام گرفت . این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه مورد مطالعه پژوهش را دانش آموزان شهر سروآباد تشکیل داد، ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه سازگاری تحصیلی سین ها و سینگ (۱۹۹۳)، بود که پایایی آن از طریق روش کودر ریچاردسون محاسبه شد که در پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب ۷۱/۰ و ۷۳/۰ بود و روایی آن از طریق نظرخواهی از معلمان مدرسه تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای آماری کولموگرف اسمیرونوف، همبستگی پیرسون، آزمون t همبسته استفاده گردید. نتایج نشان داد، نمره میزان سازگاری تحصیلی دانش آموزان در پیش آزمون ۴۰/ ۲۵ بود که در پس آزمون به ۲۵/۳۰ افزایش یافته است و این افزایش از نظر آماری نیز معنادار می باشد (۰۰۴/.۰.(p= در واقع بین دانش آموزانی که با روش مهارت خودآگاهی آموزش دیدهاند با دانش آموزانی که این آموزش را ندیدهاند در میزان سازگاری تحصیلی آنها تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

آموزش، مهارت، خودآگاهی ، سازگاری ، سازگاری تحصیلی ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.