آسیب شناسی الگوهای رایج مسکن شهری با تاکید بر توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱
  • کد COI اختصاصی: IDMEVENT01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسا خزاعی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دا نشگاه آزاد واحد تهران مرکزی

زینب تقوایی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور ، یران

امیرعلی ذوالفقاری

دکتری جغرافیای و برنامه ریزی شهری

ام البنین ندائی کویخی

کارشناسی مهندسی شهرسازی ، دانشگاه پیام نور تهران ، ایران

چکیده

مسکن یک پدیده انسانی و اجتماعی است و بنابراین هر اقدامی جهت حل مشکل مسکن در کنار سایر اقدامات، نیازمند مطالعات و پژوهش ها است همچنین به دلیل ، اهمیت داشتن بحث مسکن ، تحقیقات بی - شماری در زمینه این طرح در رشته های مختلف شهرسازی و معماری ، مدیریت ، اقتصاد و جامعه شناسی وغیره صورت پذیرفته است .مسکن به عنوان یکی از بنیادی ترین و ضروری ترین نیازهای بشر، در حال حاضر یکی بحث برانگیزترین و چالش آفرین ترین موضوعات مورد مطالعه در سطح جهان است . مسکن از لحاظ اجتماعی - فرهنگی در جامعه تاثیرات بسیار زیادی داشته است ، به طوری که ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی را در مسکن و وضعیت زندگی نامساعد جست وجو می کنند. از نظر اقتصادی نیز مسکن دارای اهمیت بالایی است . زیرا در تمام جوامع قسمت اعظمی از ثروت و دارایی مردم را واحد مسکونی آنها تشکیل می دهد و یک مسکن مهمترین خریدی است که یک فرد در طول زندگی خود به انجام می رساند. پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی -تحلیلی می باشد . برای جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است و در نهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است .بنابراین با کمک مطالعه منابع مرتبط بررسی مصادیق توجه به وضع موجود سایت و الگوبرداری از فرهنگ و شیوه زندگی مردم تعریف پیشنهاد شده است البته این امر را بررسی و آسیب شناسی و ارائه راهکار هایی همچون ایجاد فضای سبز بیشتر تعامل و جمعی تعریض معابر تنوع در پلان و ارتفاع شفافیت بصری اشتغالزایی و مشاغل خانگی و غیره محقق شده است .ضعف قوانین موجود، عدم توجه به بسترهای برنامه ریزی ، ناکارآمدی سازوکار شناسایی گروه های کم درآمد، وجود افتراق سازمانی و عملکرد جداگانه و بدون ارتباط طرح های مسکن و سایر طرحهای شهری و همچنین سیاستگذاری آمرانه و از بالا به پایین ، از مهمترین عوامل شکست طرح های تامین مسکن اقشار کم درآمد در سال های گذشته بوده اند .با توجه به این امر، برنامه راهبردی مبتنی بر رفع این موانع و تقلیل اثر آنها، و پیشنهادات برای اصلاح نظام برنامه ریزی مسکن و مسکن اقشار کم درآمد، تدوین شده است .

کلیدواژه ها

آسیب شناسی ، مسکن شهری ، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.