تاثیرفرهنگی - اجتماعی شبکه های اجتماعی مجازی (واتساپ، اینستاگرام) بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱
  • کد COI اختصاصی: IDMEVENT01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه چاچ

کارشناس ارشد روانشناسی صنعتی - سازمانی ، معلم ، اداره آموزش و پرورش شهرستان رباط کریم .

مصطفی ولی پور

دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش اندیشه سیاسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم .

چکیده

در سالهای اخیر توسعه فناوری های جدید ارتباطی موجب تحولات گوناگونی در زندگی بشر شده و روزبه روز بر اثرات آن افزوده می شود. در حال حاضر شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان ستون فقرات فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در شکل گیری این فرایند نوین و ظهور فضاهای جدید اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی - امنیتی و اجتماعی نقش اساسی دارند. مسئله نقش این شبکه ها بر ثبات فرهنگی - اجتماعی و الگوی ارتباطات اجتماعی جوامع ، تبدیل به دغدغه جدی اغلب کشورها شده است . واتساپ و اینستاگرام به دلیل راحتی استفاده، امکان ارتباط زنده، امکان بهرهبرداری راحت همه کاربران موردعلاقه بیشتر استفادهکنندگان از شبکه های اجتماعی می باشند.شناسایی فرهنگی - اجتماعی شبکه های اجتماعی مبتنی بر اینترنت و تلفن همراه (واتساپ، اینستاگرام) و تاثیر آنها بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۸" هدف اصلی این پژوهش بوده که در قالب سوال اصلی نقش فرهنگی - اجتماعی شبکه های اجتماعی مجازی (واتساپ، اینستاگرام) و تاثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران چیست ؟»مطرحشده است . فرضیه مور نظر نیز آن است که « شبکه های اجتماعی با توجه به کارکردهای مختلف و متنوع منفی که علیه امنیت ملی ایران دارند تهدیدات فرهنگی - اجتماعی برای جمهوری اسلامی ایران در پی دارند و منجر به بروز چالش فرهنگی - اجتماعی در سال ۱۳۹۸ در ایران شدند. روش پژوهش حاضر روش تحلیل محتوای کیفی و جامعه آماری آن را صاحب نظران و کارشناسان خبره حوزه فرهنگ ، رسانه و فضای مجازی تشکیل دادهاند. حجم نمونه در گروه مذکور بر اساس اشباع مقوله ها و اطلاعات شناسایی شده ۱۷۰ نفر بود.

کلیدواژه ها

فضای مجازی ، امنیت ملی ، شبکه های اجتماعی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.