مروری بر طراحی و تکنولوژی های تهویه هوای تونل های شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱
  • کد COI اختصاصی: IDMEVENT01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن درا

پژوهشگر دکتری ، دانشکده مهندسی محیط زیست ، دانشگاه تهران، ایران

سجاد جلیلیان

پژوهشگر دکتری ، دانشکده مهندسی محیط زیست ، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدابوالفضل سجادی پور

کارشناس ارشد شیمی ، معاونت مهندسی

چکیده

در سال های اخیر آلودگی های موجود در هوا ، ناشی از زندگی مدرن امروزی و فعالیت های بشری (کارخانجات و تردد وسایل نقلیه و آلودگی های ناشی از آنها ) بوده و یکی از بزرگترین دغدغه های کلان شهرها بوده و هست که میتواند اثرات زیست محیطی مهمی برجای گذارد . با توجه به اینکه حمل و نقل سهم عمده ای در آلودگی هوا داشته و وجود آلاینده های شیمیایی بخصوص گازهای سمی چون منو اکسید کربن ، دوده ، اکسیدهای ازت و بطور کلی NOX ها ( مقادیر کم این NOX ها در هوا میتواند برای سلامتی افراد بسیار مضر باشد )مخصوصا در تونلهای شهری و بین شهری باعث افزایش نگرانی های فراوانی در مورد سلامت افراد شده است ، لذا در این راستا تلاش های فراوانی انجام شده تا بتوانند به روشهای متعددی این ودگی آل ها را کنترل و تا حدودی مخصوصا در تونل ها محدود نمایند. در این پژوهش به مقایسه و بررسی انواع روشهای تهویه هوا پرداخته است .با توجه به نتایج بدست آمده در تحقیق می توان گفت ، برای بدست آوردن یک هوای نسبتا پاک و تمیز و یک فضای نسبتا زیبا در داخل تونل های نه چندان طویل مثلا در کلان شهرها و غیره کافی ایست با اضافه نمودن و نصب یک سری دیواره با ضخامت و زاویه مناسب آلاینده ها حاصله از وسایل نقلیه را به صورت جابجایی خودکار و اجباری به بیرون هدایت نمود و از تجمع هوای آلوده در سطح پایینی تونل جلوگیری کرد تا کلیه اقشار جامعه بتوانند با خیالی آسوده و بدون نگرانی از آلودگی هوا و کمبود هوای تنفسی در تونل ها تردد نمایند.

کلیدواژه ها

تونل های شهری ، تهویه صنعتی ، آلودگی هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.