فناوری ها و رهیافت های نوین در تولید ارگانیک خرمای پیارم در حاجی آباد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه کشاورزی با رویکرد فناوری های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: AGRIHORMOZ01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید مهدوی دامغانی

دانشیار اگرواکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی مشاور فنی، شرکت آرمان پندار هستی (پرفیرو)

چکیده

خرمای پیارم از ارقام خرمای نیمه خشک و یکی از مرغوب ترین خرماهای ایران و جهان به شمار می رود. ممتازترین خرمای پیارم ایران در منطقه حاجی آباد در استان هرمزگان تولید می شود، جایی که سبک زندگی مبتنی بر پیارم ارزش خاص و ویژه ای به این محصول داده است. امروز انتظار و توقع مصرف کنندگان در سراسر جهان این است که مواد غذایی به سالمترین شکل در اختیار آنها قرار گیرد. امروزه خرمای پیارم با رقبای متعدد داخلی و خارجی در بازارهای کشور و بین المللی روبروست که ورود، استقرار و موفقیت پایدار خرمای پیارم ایران را در این بازارها با چالش جدی روبرو کرده است. از سوی دیگر، تولید پایدار محصول سالم و ارگانیک که قابلیت رقابت در بازارهای داخلی و جهانی را داشته باشد مستلزم شناخت دقیق اکوسیستم تولیدی و همه ی اجزای آن است. با پذیرفتن این گزاره که «نظام های کشاورزی سامانه هایی متشکل از اجزای به هم پیوسته هستند که هر یک از این اجزا بر دیگران اثر گذاشته و از آنها تاثیر می پذیرند»، برای حرکت به سمت تولید سالم و ارگانیک باید علاوه برشناخت محیط و مولفه های فیزیکی و فنی آن، شناخت کاملی نیز از تولیدکنندگان، بینش، نگرش و روش آنها داشته باشیم. امروزه، تولید محصول سالم و ارگانیک یک فرایند کاملا دانش بنیان و مبتنی بر فناوری های نو است که علاوه بر دانش بومی و ضمنی موجود در نظام های تولید، از یافته ها و دستاوردهای نوین علم و فناوری نیز بهره می گیرد. در مقاله حاضر، یک تجربه ی اجرایی دانش بنیان از تولید خرمای پیارم سالم و ارگانیک که با مشارکت تولیدکنندگان، سرمایه گذاری بخش خصوصی و حضور بخش دانشگاهی در حال اجراست، معرفی و ابعاد گوناگون آن بررسی شده است.

کلیدواژه ها

ارزش افزوده، سلامت، توانمندسازی تولیدکنندگان، تولید دانش بنیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.