بررسی رابطه بیه عوامل اقتصادی اجتماعی و مشکلات رفتاری داوش آموزان دختر در مقطع - ابتدایی شهرستان یسد با توجه به وقش میاوجی ساختار خاوواده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LPCONF06_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه السادات حسینی زارچ

کارشناس ارشد، آموزگار ابتدایی شهرستان یزد

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین عوامل اقتصادی اجتماعی با مکشلات رفتاری دانش آموزان دختر در مقطع ابتدایی شهرستان یزد با توجه به نقش میانجی ساختار خانواده انجام گردید. پژوهش حاضر از جمله تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی است و جامعه آماری آن شامل تمامی دانش آموزان دختر در مقطع ابتدایی سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شهرستان یزد بود که با استفاده از جدول مورگان ۲۸۸ نفر از آن ها به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری تلفیقی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها جهت تجزیه و تحلیل فرضیات تحقیق، از پرسشنامه استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss انجام شد. یافته های تحقیق، نشانگر این می باشد که دو متغیر ساختار خانوادگی با مقدار Beta=-۰/۴۶۰ و عوامل اقتصادی اجتماعی Beta=-۰/۲۵۰ در مدل رگرسیون به ترتیب بیشترین Beta را به خود اختصاص داده اند. با توجه به اینکه متغیر ساختار خانوادگی، بیشترین بتا را دارا می باشد و بیشترین تاثیر را در متغیر وابسته دارد، در مرحله ی بعد به عنوان متعیر وابسته وارد رگرسوین گردید و تایر متغیر عوامل اقتصادی اجتماعی به عنوان متغیر مستقل بر روی آن سنجیده شد. در مرحله دوم، عوامل اقتصادی اجتماعی با ضریب Beta=۰/۴۷۸ و سطح معناداری (۰/۰۰۰ درصدی) بر متغیر ساختار خانوادگی تاثیر مستقیمی دارد. بدین معنا که با افزایش یک انحراف استاندارد در متغیر عوامل اقتصادی اجتماعی، ساختار خانوادگی به میزان ۰/۴۷۸ بهبود پیدا می کند و بالعکس. همچنین ضریب تعیین متغیر عوامل اقتصادی اجتماعی ۰/۳۳۴ نشانگر این می باشد که تقریبا ۳۳ درصد از واریانس متغیر ساختار خانوادگی توسط متغیر عوامل اقتصادی اجتماعی تبیین می شود.

کلیدواژه ها

مشکلات رفتاری، ساختار خانواده، عوامل اقتصادی، اجتماعی، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.