بررسی انواع قلدری در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی دوره اول و دوم در یکی از مدارس شهر تبریز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF02_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا وجدی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه غیرانتفاعی سراج تبریز

ثریا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه غیرانتفاعی سراج تبریز

چکیده

هدف این تحقیق بررسی انواع قلدری در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی دوره اول و دوم در یکی از مدارس شهر تبریز می باشد. از بین متغیرهای پژوهش بیشترین امتیاز را متغیر رفتار قربانی با میانگین ۲۸/۱۸ و انحراف معیار ۶/۴۴۴ و کمترین امتیاز را متغیر شیوع قلدری با میانگین ۵/۰۹ و انحراف معیار ۱/۴۵۸کسب کرده است. و شاخص قلدری میانگینی برابر با ۴۵/۹۴ و انحراف معیار ۹/۳۲۲ کسب کرده است. بر اساس آزمون باکس برای متغیرها معنیدار نیست و شرط همگنی ماتریسهای واریانس/کوواریانس به درستی رعایت شده است p=۰/۱۷۴)، F=۱/۲۸۷، .(BOX=۲۶/۶۳۷ یافته های تحقیق نشان می دهد: که آماره F آزمون لوین جهت بررسی همگنی واریانسهای خطای متغیرها در گروه های پژوهش معنادار نمیباشد. این یافته ها نشان میدهد که واریانس خطاهای این متغیرها در گروه ها همگن میباشد. یافته های حاصل از تحلیل واریانس چند متغیری حاکی از این است که مقدار F چند متغیری تمامی آزمونها در سطح P> ۰/۰۵ از لحاظ آماری معنادار نمیباشد. لذا میتوان گفت که بین دانش آموزان سه پایه، در هیچ یک ازمولفه های قلدری، تفاوت معناداری وجود ندارد. مجذور اتا (که در واقع مجذور ضریب همبستگی بین متغیرهای وابسته و عضویت گروهی است) نشان میدهد که تفاوت بین دو گروه با توجه به متغیرهای وابسته در مجموع معنادار نیست. و میزان این تفاوت ۰/۰۱۲ درصد است. یعنی ۱/۲ درصد واریانس مربوط به اختلاف بین نمرات قلدری مربوط به پایه تحصیلی میباشد که از لحاظ آماری معنادار نمیباشد. سطح معناداری آزمون برای مولفه های شیوع قلدری((P> ۰/۰۵، رفتار قلدر((P> ۰/۰۵، رفتار قربانی((P> ۰/۰۵ و قلدری((P> ۰/۰۵ معنادار نیست. بنابراین فرض یکسان بودن نمرات این مولفه ها بین دانش اموزان سه پایه، پذیرفته میشود.

کلیدواژه ها

شیوع قلدری،متغیررفتار قلدر،آزمون لوین و مقطع ابتدایی دوره اول و دوم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.