نقش پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در رسیدگی به جرایم اطفال ونوجوانان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PSYSCONF02_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 433
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
چکیده
هدف از انتخاب این موضوع بررسی نقش پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در رسیدگی به جرایم اطفال ونوجوانان می باشد که به صورت توصیفی و تحلیلی انجام پذیرفت ،با توجه به سوالات مطح شده چنین می توان نتیجه گیری نمود که پلیس متخصص کودکان و نوجوانان، گروهی از افراد پلیس است که برای شناسایی برخورد با کودکان و نوجوانان بزهکار آموزشها و دوره های خاصی را طی نموده است . حفظ حقوق شهروندی و انجام یک دادرسی عادلانه ضرورت تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در قانون دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ می باشد . پلیس می توان با استفاده از پیشگیری وضعی مانند گشت های پلیسی و پیشگیری اجتماعی مانند تعامل با مدارس نسبت به پیشگیری از جرم اقدام نماید. بازجویی و تحقیقات از اطفال در صورت امکان توسط ماموران انتظامی آموزشدیده زن انجام شود، سیستم قضایی ایران ظرفیت های لازم برای تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان را دارد، . بنا به ضرورت های یاد شده و نیز الزامی که در ماده ۳۱ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ مقرر شده است ، تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در نظام عدالت کیفری ایران انکار پذیر است .در خصوص پلیس ویژه اطفال و نوجوانان دو عامل تاثیر گذار است : نخست : از حیث ساختار و سازمان از دیدگاه درون و برون سازمانی باید وضعیت پلیس اطفال روشن گردد. براین اساس، الگوی انتخاب شده در این زمینه وابستگی پلیس اطفال به نیروی انتظامی به عنوان پلیسی تخصصی و آموزش دیده است . از حیثت برون سازمانی پلیس ویژه اطفال با سازمان های دولتی و مردم نهاد مرتبط به عنوان حلقه واسط عمل کرده و با مشارکت ان ها تلاش می کند که در حمایت از اطفال و نوجوانان اقدامات لازم و مفیدی را به عمل آورد. دوم، از حیث وظایف و اختیارات پلیس اطفال با بزرگسالان متفاوت است . داشتن رویکردی حمایتی ، تقدم رویکردهای پیشگیرانه ، تقویت رویکردهای مشاوره ای و مددکاری، توجه به اطفال و نوجوانان بزه دیده و در معرض خطر و نیز ارتباط منظم و هماهنگ با دیگر نهادهای رسمی و غیر رسمی از قبیل مدارس می تواند مهم ترین جهت گیری های مرتبط با پلیس ویژه اطفال به شمار رود.کلیدواژه ها
پلیس ، اطفال و نوجوانان، پیشگیری ، نیروی انتظامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر آموزش بازی های هدفمند بر خلاقیت و هوش کودکان پیش دبستانی در مهدکودک
- تاثیر طرحواره درمانی بافتاری بر خودمهارگری
- بررسی رابطه بین آرزوهای شغلی با خودکارآمدی، رضایت از زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان
- بررسی سنجش میزان وجدان کاری مدیران و کارکنان بر عملکرد شغلی در سطح شرکت برق منطقه ای خوزستان
- مرور نظام مند مطالعات مرتبط با انگیزش شغلی کارکنان در ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.